Çek Cumhuriyeti Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce  olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 ( son 6 ayda cekilmiş ve 3,5 x4,5 boyutunda vesikalık )  fotoğraf gerekmektedir.


Fotoğraf ölçüleri 3,5 X 4,5 ölçülerinde olup saçtan çeneye kadar olan kısım 3,4 boyutunda olmalıdır.
BAŞVURULAR İSTANBUL DA ARACI KURUM VFS TARAFINDAN RANDEVU SİSTEMİ İLE YAPILMAKTADIR VE RANDEVU GÜNÜ TÜM BAŞVURU SAHİPLERİ BAŞVURU İÇİN ŞAHSEN KONSOLOSLUĞA GELMELİDİR.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.
ÇEK CUMHURİYETİ 10 YIL VE DAHA ÖNCE ALINMIŞ PASAPORTLARI İŞLEME KABUL ETMEMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN PASAPORT HAMİLİ TARAFINDAN İMZALI VE EN AZ 2 ADET BOŞ VİZE SAYFASI BULUNMALIDIR.
Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
Başvuru sahibine ait banka hesap cüzdanı içerisinde en az 2500TL -3000TL bulunmalı ve aslı konsolosluğa sunulmalıdır.
Ek olarak tüm başvuru sahipleri son aya ait kredi kartı ektrasını evraklarına eklemelidir.
Seyehat sağlık sigortasının en az 30.000 € değerinde olmalı ve seyehat gidiş tarihinden 1 gün önce başlatılarak,1 gün sonra bitirilmelidir.
Evli kişilerden evlilik cüzdan fotokopisi istenmektedir.

Başvurular için İstanbul başkonsolosluğu Bölgesi: İstanbul, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Trabzon ve Zonguldak.
Randevular https://visapoint.eu/disclaimer üzerinden online olarak alınmalıdır.
Güncelleme Tarihi :01.01.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

80 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

80 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

80 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
Abdi İpekçi Cd No: 71 Maçka İstanbul
Telefon:
+902123688035
Faks:
+902123688035
E-Posta Adresi:
istanbul@embassy.mzv.cz commerce_istanbul@mzv.cz
İnternet sitesi:
http://www.mzv.cz/istanbul
Pazartesi
08:00-14:00
Salı
08:00-14:00
Çarşamba
08:00-14:00
Perşembe
08:00-14:00
Cuma
08:00-14:00

Büyükelçilik

Adres:
Kaptanpaşa Sok. No:15 GOP/Ankara
Telefon:
+903124056958
Faks:
+903124477395
E-Posta Adresi:
ankara@embassy.mzv.cz secretary_ankara@embassy.mzv.cz
İnternet sitesi:
www.mzv.cz/ankara veya www.mfa.cz/ankara
Pazartesi
08:00-14:00
Salı
08:00-14:00
Çarşamba
08:00-14:00
Perşembe
08:00-14:00
Cuma
08:00-14:00
BİZE ULAŞIN

ÇEK CUMHURİYETİ Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın