Almanya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 adet (Arka fonu beyaz biometrik) 3,5 mmx4,5 mm fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu Almanca, İngilizce, Türkçe, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.

Pasaportlarda en az iki adet boş vize sayfası olmalıdır.

Hizmet bölgesi ayrımı olmayıp parmak izi randevusundan dolayı ikamet edilen ilden başvuru yapılması önerilmektedir.

Seyahat sigortası planlanan seyahat tarihinden 1 gün önce başlayıp seyahat bitiş tarihinden 1 gün sonra sigorta tarihi bitmelidir ve orijinal ıslak imzalı kaşeli poliçe gereklidir.

Evlenme veya boşanma sebebi ile soyadı değişikliği var ise mutlaka güncel soyadına göre pasaport düzenlenmelidir, güncel soyadı ait olmayan pasaportlar ile başvuru kabul edilmemektedir.

Başvuru için randevu alınması gerekmektedir.

25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez. Ayrıca 12 yaş altındaki çocukların vize başvurusuna gelmesine gerek yoktur.

Aile ziyareti başvurularında vukuatlı nufüs kayıt örneği mutlaka istenmektedir.

İşlem süresi başvuru yapıldıktan sonra ortalama 10-15 iş günüdür.

Akraba ve tanıdık ziyaretlerinde davetiye mektubu 66+68 yasayı kapsayan orijinal belediye davet mektubu istenmektedir.

Her başvuru için başvuru sahibinin vekalet imzalaması gerekmektedir. Vekalet üzerine mutlaka başvuru yapıcak olan kişinin ve vekalet veren kişinin TC kimlik numarası yazılmalı ve imza atılmalıdır.

Formlar da tipex gibi maddeler kullanılmamalıdır. Yanlışlık yapılan form da, yanlış kısmın üstü çizilmeli, doğrusu yazılmalı ve yanına paraf atılmalıdır.

Vize ücretine (60 EUR) ek olarak 31 EUR başvuru merkezi ücreti (IDATA)ödenecektir.

Ticari vize başvurularında şirket banka hesap cüzdanı zorunludur. Şirket banka hesabı vermek istemeyen şirketler için bir dilekçe örneği bulunmaktadırörneği içi Vize Bölümüne müracaat edebilirsiniz.

En az 30.000 EUR teminatlı bir Orjinal Seyahat Sağlık Sigortası ıslak imzalı ve kaşeli talep edilmektedir.Söz konusu poliçenin zamanı istenilen vize süresini etkileyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle Schengen ülkerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlerde; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Güncelleme tarihi:10/08/2018

Turistik Vize

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

91 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

91 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

91EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Almanya Başkonsolosluğu

Adres: İnönü Cd No: 10 Ayazpaşa Gümüşsuyu Beyoğlu İstanbul
Tel: +902123346167
Faks: +902122499920
E-posta: visa@ista.diplo.de
Website: www.istanbul.diplo.de
Pazartesi: 07:45-16:00
Salı: 07:45-16:00
Çarşamba: 07:45-16:00
Perşembe: 07:45-16:00
Cuma: 07:45-11:45

Almanya Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No:114 Kavaklıdere Ankara
Tel: +90312 4555100
Faks: +90312 4555337
E-posta: german.embassy@anka.diplo.de
Website: http://www.ankara.diplo.de
Pazartesi: 07:45-16:00
Salı: 07:45-16:00
Çarşamba: 07:45-16:00
Perşembe: 07:45-16:00
Cuma: 07:45-11:45
BİZE ULAŞIN

Almanya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın