Almanya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Almanca İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 adet ( Arka fonu beyaz biometrik) 3,5 mmx4,5 mm  fotoğraf gerekmektedir.

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
10 Seneden eski pasaportlar kabul edilmemektedir.
Ayrıca pasaportlarda iki adet boş vize sayfası olmalıdır.
03 Eylül 2012 tarihi itibariyle Almanya vize başvuruları İdata dan yapılacaktır.
Hizmet bölgesi ayrımı kaldırılmıştır. Ancak parmak izi randevusu olacağından ikamet edilen ilden başvuru yapılması önerilmektedir.
Seyahat sigortası planlanan seyahat tarihinden 1 gün önce başlayıp seyahat bitiş tarihinden 1 gün sonra sigorta tarihi bitmelidir ve orijinal ıslak imzalı kaşeli poliçe gereklidir.
Evlenme veya boşanma sebebi ile soyadı değişikliği var ise mutlaka güncel soyadınıza göre pasaport düzenlenmelidir, güncel soyadınıza ait olmayan pasaportlar ile başvuru kabul edilmemektedir.
Başvuru için randevu alınması gerekmektedir.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez. Ayrıca 12 yaş altındaki çocukların vize başvurusuna gelmesine gerek yoktur.
Turistlik, Ticari, Aile ziyareti başvurularında vukuatlı nufüs kayıt örneği mutlaka istenmektedir.
İşlem süresi başvuru yapıldıktan sonra ortalama 5-15 iş günüdür.
Akraba ve tanıdık ziyaretlerinde davetiye mektubu 66+68 yasayı kapsayan orijinal belediye davet mektubu istenmektedir.
Her başvuru için başvuru sahibinin vekalet imzalaması gerekmektedir. Vekalet üzerine mutlaka başvuru yapıcak olan kişinin ve vekalet veren kişinin TC kimlik numarası yazılmalı ve imza atılmalıdır.
Formlar da tipex gibi maddeler kullanılmamalıdır. Yanlışlık yapılan form da, yanlış kısmın üstü çizilmeli, doğrusu yazılmalı ve yanına paraf atılmalıdır.
Vize ücretine ( 60 EUR ) ek olarak 30 EUR başvuru merkezi ücreti ödenecektir.
Ticari vize başvurularında şirket banka hesap cüzdanı zorunludur. Şirket banka hesabı vermek istemeyen şirketler için bir dilekçe örneği bulunmaktadır. Dilekçe örneğini vize bölümünden temin edebilirsiniz.
Ticari vize başvurularında şirket dilekçesine yazılacak dilekçeni vize bölümünden temin edebilirsiniz.
Aşağıdaki evraklara ilave olarak en az 30.000 EURO teminatlı bir Orjinal Seyahat Sağlık Sigortası ıslak imzalı ve kaşeli talep edilmektedir.Söz konusu poliçenin zamanı istenilen vize süresini etkileyebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.Bu sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle Schengen ülkerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlerede; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.
Güncelleme tarihi :01/01/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

90 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

90 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

90EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Büyükelçilik

Adres:
Atatürk Bulvarı No:114 Kavaklıdere Ankara
Telefon:
+90312 4555100
Faks:
+90312 4555337
E-Posta Adresi:
german.embassy@anka.diplo.de
İnternet sitesi:
http://www.ankara.diplo.de
Pazartesi
07:45-16:00
Salı
07:45-16:00
Çarşamba
07:45-16:00
Perşembe
07:45-16:00
Cuma
07:45-11:45

Konsolosluk

Adres:
İnönü Cd No: 10 Ayazpaşa Gümüşsuyu Beyoğlu İstanbul
Telefon:
+902123346167
Faks:
+902122499920
E-Posta Adresi:
visa@ista.diplo.de
İnternet sitesi:
www.istanbul.diplo.de
Pazartesi
07:45-16:00
Salı
07:45-16:00
Çarşamba
07:45-16:00
Perşembe
07:45-16:00
Cuma
07:45-11:45
BİZE ULAŞIN

ALMANYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın