Polonya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 (biyometrik) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.

Pasaportun süresi Polonya da son kalış gününden en az 3 ay daha fazla geçerli olmalıdır.

Konsolosluk randevu ile çalışmaktadır.Randevular VFS GLOBAL aracı kurumundan alınmalıdır.

Ticari vize başvurularında Polonya daki firmadan ya da yetkili makamdan, davet eden kişinin adı soyadı yazılı olmalı, seyahat amacını belirtmelidir.

Ek olarak tüm başvuru sahiplerinin SSK hizmet dökümünü (barkodlu şekilde alınması gerekli) evraklarına eklemiş olsa bile ayrıca son 4 aylık SSK prim bordrolarını ve çalışılan firmanın son 3 aylık banka hesap detaylarını başvuru evraklarına eklemesi gerekmektedir.

Şirket banka hesabı sunulmaz ise başvuru sahibinin son 3 aylık bakiyeli ve güncel ıslak imzalı ve imzalayan kişinin imza sirküsü ekli banka hesabını ibraz etmesi gereklidir.

Turistik başvurularda tam tekmil vukuatlı nufus kayıt örneği istenmektedir.

Güncelleme tarihi: 07/12/2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5 - 15 gün

Vize ücreti

71 USD + 20 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

İş Vizesi

İşlem süresi

5 - 15 gün

Vize ücreti

71 USD + 20 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5 - 15 gün

Vize ücreti

71 USD + 20 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu

Polonya Başkonsolosluğu

Adres: Giz 2000 Plaza Ayazağa Köyü Yolu No:7 K:5 Maslak Istanbul
Tel: +902122906630-31
Faks: +902122906632
E-posta: stanbul.kg.konsulat@msz.gov.pl
Website: http://www.stambulkg.polemb.net/
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Polonya Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No:241 Kavaklıdere Ankara
Tel: +903124572000
Faks: +903124678963
E-posta: ankara.amb.sekretariat@msz.gov.pl
Website: www.ankara.mszgov.pl
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Polonya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın