Polonya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 1 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.

Pasaportun süresi Polonya da son kalış gününden en az 3 ay daha fazla geçerli olmalı, vize uygulanabilecek karşılıklı 2 boş vize sayfasının olması gereklidir.

Konsolosluk randevu ile çalışmaktadır.Randevular VFS GLOBAL aracı kurumundan alınmalıdır.

Ticari vize başvurularında Polonya daki firmadan ya da yetkili makamdan, davet eden kişinin adı soyadı yazılı olmalı, seyahat amacını belirtmelidir.

Tüm başvuru sahipleri için Davet eden firmanın KRC kaydı ile davet edenin kimlik fotokopisi istenilmektedir.

25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak iziniz olsa dahi Polonya ya yapılacak her başvuru için şahsi müracaat gereklidir. Ayrıca 12 yaş altındaki çocukların vize başvurusuna gelmesine gerek yoktur, ancak parmak izi randevusuna velilerden birinin bulunması gerekmektedir.

Ek olarak tüm başvuru sahiplerinin SSK hizmet dökümünü (barkodlu şekilde alınması gerekli) evraklarına eklemiş olsa bile ayrıca son 4 aylık SSK prim bordrolarını ve çalışılan firmanın son 3 aylık banka hesap detaylarını başvuru evraklarına eklemesi gerekmektedir.

Şirket banka hesabı sunulmaz ise başvuru sahibinin son 3 aylık bakiyeli ve güncel ıslak imzalı ve imzalayan kişinin imza sirküsü ekli banka hesabını ibraz etmesi gereklidir.

Seyehat sağlık sigortası en az 30.000€ değerinde ve shengen ülkelerinde geçiyor olması gerekmektedir.

Güncelleme tarihi: 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5 - 15 gün

Vize ücreti

66 USD + 20 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

5 - 15 gün

Vize ücreti

66 USD + 20 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5 - 15 gün

Vize ücreti

66 USD + 20 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Polonya Başkonsolosluğu

Adres: Giz 2000 Plaza Ayazağa Köyü Yolu No:7 K:5 Maslak Istanbul
Tel: +902122906630-31
Faks: +902122906632
E-posta: visa@polonyakons.org.tr
Website: http://www.stambulkg.polemb.net/
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Polonya Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No:241 Kavaklıdere Ankara
Tel: +903124675619
Faks: +903124678963
E-posta: ankara.amb.sekretariat@msz.gov.pl
Website: www.ankara.polemb.net/index.php?document=26
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Polonya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın