İsveç Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Türkçe İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 ( 6 aydan eski olmayan arkası beyaz fonlu biometrik)  fotoğraf gerekmektedir.
Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.

Başvuruların tümü VFS Vize Başvuru Merkezi nden randevu alınarak yapılması gerekmektedir.Randevu için 0212 373 58 03 numaralı telefondan alınabilir.Başvuru sahiplerinin tümü parmak izi randevusunda bulunması gerekmektedir.
Başvurular İstanbul,Ankara ve İzmir den yapılabilmektedir.
Başvuru sahiplerinin arkası beyaz fonlu biometrik yeni fotoğraflarını yanında bulundurmalarını tavsiye ederiz.
Antetli kağıda dilekçe İngilizce olmalıdır.

Ayrıca anne veya baba üstüne kayıtlı çocuklar için ayrı form doldurulmalıdır.

Turistik vizelerde askerlik tecil/terhis belgesi ve nufüs müdürlüğünden aile toplum belgesi ek olarak talep edilmektedir.

Yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro kapsamında seyahat sağlık sigortası istemektedir.Bu sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle Schengen ülkerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlerede; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.

Elektronik ortamda formu doldurmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. Bu linkte acilacak PDF formatındaki dosyalar, eğer sürümünüz uygunsa, kutucukların içine bilgisayarınızdan forlmu doldurmaya imkan vermektedir.
>

http://www.migrationsverket.se/blanketter/bob/visum/blvisa_119031_en.pdf
http://www.migrationsverket.se/blanketter/bob/visum/blvisa_a_210021_en.pdf

Son Güncelleme: 01/01/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5 Gün

Vize ücreti

280 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5 Gün

Vize ücreti

280 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5 Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
İstiklal Cd PK 125 Beyoğlu İstanbul
Telefon:
+90212 334 06 06
Faks:
+902122524114
E-Posta Adresi:
generalkonsulat.istanbul@foreign.ministry.se
İnternet sitesi:
http://www.swedenabroad.com/Page____58266.aspx
Pazartesi
09:30-12:30
Salı
09:30-12:30
Çarşamba
09:30-12:30
Perşembe
09:30-12:30
Cuma
çalışmaz

Büyükelçilik

Adres:
Katip Çelebi Sk BP3 Kavaklıdere Ankara
Telefon:
+903124554100
Faks:
+903124554120
E-Posta Adresi:
ambassaden.ankara@foreign.ministry.se
İnternet sitesi:
http://www.swedenabroad.com/pages/start____6137.asp
Pazartesi
09:30-12:30
Salı
09:30-12:30
Çarşamba
09:30-12:30
Perşembe
09:30-12:30
Cuma
çalışmaz