Norveç Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 2 form doldurulması gerekmektedir.

Yeşil pasaport sahiplerinden vize istenmemektedir.

Vize başvuruları Macaristan Konsolosluğu/Büyülelçiliği aracılığı ile yapılmaktadır.

25.09.2014 Tarihinden sonra herhangi bir Schengen ülkesinden parmak izi verilmemiş ise başvuruya şahsen gelinmesi gerekmektedir.

Tüm başvurular AS VISA SOLUTIONS Vize Başvuru Merkezi aracılığı ile randevu alınarak yapılmaktadır.

Ticari ve turistik başvurular tarafımızdan yapılmaktadır.

Ticari vize başvuruların da davetiyenin Norveç de bulunan bir firmanın antedli kağıdına imzalı ,kaşeli olarak orjinal olarak gönderilmiş olması gerekmektedir.Tüm başvurularda banka hesap cüzdanı içerisinde güncel bakiye bulunmalı ve orjinal olması gerekmektedir.Banka çıktısı kabul edilmemektedir. Banka dan yazı alıcak kişilerin ilgili bankanın imza sirküleri ile birlikte alınmış ıslak imzalı yazısı

 

kabul edilmektedir.

 

Aşağıdaki evraklara ilave olarak en az 30.000€ teminatlı shengen ülkelerinde geçerli

Daha önceden alınan schengen vizesi ilk olarak vize alınan ülke dışında farklı bir ülkeye kullanıldı ise kullanım nedenini belirten vize shooping dilekçesi yazılmalıdır.

Başvurular için 2 adet arka fonu beyaz son 3 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf istenmektedir.

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Güncelleme tarihi: 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Norveç Başkonsolosluğu

Adres: Gürsel Mahallesi Yankı Sk No 27 34400 Kağıthane İstanbul
Tel: 02123441265
Faks:
E-posta:
Website:
Pazartesi: 09:00-18:00
Salı: 09:00-18:00
Çarşamba: 09:00-18:00
Perşembe: 09:00-18:00
Cuma:

Norveç Büyükelçiliği

Adres: Kırkpınar Sk No:18 G.O.P Ankara
Tel: 03124058010-4084800
Faks: 03124430544-4084899
E-posta: emb.ankara@mfa.no
Website: http://www.norway.org.tr/
Pazartesi: 09:00-18:00
Salı: 09:00-18:00
Çarşamba: 09:00-18:00
Perşembe: 09:00-18:00
Cuma:
BİZE ULAŞIN

Norveç Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın