Letonya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 (6 aydan eski olmayan, arka fonu beyaz biometrik) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 (online) form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Letonya Yeşil,Gri, ve Diplomatik pasaport sahiplerinden vize istememektedir.

Letonya vize başvuruları aracı kurum VFS Global vasıtasi ile kabul edilmektedir.

Pasaportlarda en az iki adet boş vize sayfası olmalıdır.

Vize başvuru formları online olarak doldurulmalıdır.

Letonya online vize form linki: https://epak.pmlp.gov.lv/NVIS.EService001.WebSite/

Letonya Ticari vize başvurularında Göçmenlik veya Vatandaşlık İşlemleri kurumundan onaylanmış davet mektubu talep etmektedir. Davet mektubu içeriğine link üzerinden ulaşabilirsiniz.https://www.pmlp.gov.lv/en/home/services/visas-and-invitations/letter-approved/

Seyahat sağlık sigortası sigorta firmasının antetli kağıdına orjinal islak imzalı ve kaşeli olmalıdır, poliçe 30.000 Euro teminatlı ve seyahat başlangıç tarihinden bir gün önce başayan ve seyahat dönüş tarihinden15 gün sonra biten bir seyahat sigortası düzenlenmelidir.

Evlilik veya başka nedenle soyadı değişikliği var ise güncel soyadına göre düzenlenmiş pasaport ile başvuru yapılmalıdır.

Pasaport defterinde herhangi bir sebepten dolayı oluşmuş tahribat bulunuyor ise başvuru kabul edilmez ve yeni pasaport düzenlenmesi talep edilir.

Başvuru süreci randevu ile başlayıp parmak izi verilmesi ile devam eder (daha önce parmak verilmediyse) 12 Yaş altındaki çocuklardan şahsi başvuruya gelmesi istenmez ancak 18 yaş altı başvuru sahiplerinin yasal velilerinden noter onaylı orijinal muafakatname istenir.

Banka hesaplarına kısa süre önce yatırlmış mevduatlar, ekonomik durum beyanı için yeterli kabul görmeyebilir.

Letonya Vize başvurusu yapıldıktan sonra sonuç alma süresi ortalama 10-15 iş günüdür, bu süre başvuru türüne ve elçilik / konsolosluk yoğunluk durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Güncelleme tarihi: 01-01-2018

Turistik Vize

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

İş Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Seyahat sağlık sigortası

Letonya Başkonsolosluğu

Adres: Eski Bağdat Caddesi No40 Çamlık Çıkmazı No1 Küçükyalı Istanbul
Tel: 02165197500
Faks: 02165197502
E-posta: latvia@netone.com.tr
Website:
Pazartesi: 09:00-18:00
Salı: 09:00-18:00
Çarşamba: 09:00-18:00
Perşembe: 09:00-18:00
Cuma: 09:00-18:00

BİZE ULAŞIN

Letonya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın