Letonya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 (6 aydan eski olmayan, arka fonu beyaz biometrik)  fotoğraf gerekmektedir.
LETONYA KONSOLOSLUĞU 10 YIL VE DAHA ÖNCE ALINMIŞ PASAPORTLARI İŞLEME KABUL ETMEMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILACAK PASAPORT HAMİLİ TARAFINDAN İMZALI VE 2 ADET BOŞ VİZE SAYFASI BULUNMALIDIR.
Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
Başvurular İstanbul da bulunan Fahri Konsolosluk tarafından yapılmaktadır.
Tüm başvurularda başvuru sahibinin ve çalışılan firmanın içerisinde güncel bakiyesi bulunan banka hesap cüzdanı istenmektedir.
Başvuru formunu aşağıdaki linkten online olarak doldurulması gerekecektir.
https://epak.pmlp.gov.lv/NVIS.EService001.WebSite/ApplicationInquiry.aspx?EmbassyCode=254&ApplicationLanguage=ENGL
Turistlik vize başvurularında tur programı hazırlanmalıdır.
Otel voucherı mutlaka Letonyadan fax ile gönderilmiş imzalı ve kaşeli olmalıdır.
Tüm başvurularda en az 30.000 EURO luk Tıbbi bakım,(kaza ve ani hastalık halide) tııbı nakil ile 30.000 EURO luk cenaze nakli teminatı olan Seyahat Sağlık ve Kaza sigorta poliçesi yaptırlmalıdır. sigorta seyahatten döndükten sonra 15 gün daha geçerli olmalıdır.

Letonya göç yasasında yabancıların geçerli seyahat belgesiyle ülkeye girişlerine verildiğinden, pasaportun iptal edilmesinin vizeyi de geçersiz kıldığını, yeni pasaport alan vatandaşlarımızın geçerli Schengen vizelerini yeni pasaportlarına naklettirdikten sonra ülkeye girebilecekleri ve aksi takdirde sınır kapılarından geçmelerine müsaade edilmediği görülmektedir.
Letonya, vize muafiyeti söz konusu olsa dahi (başka geçerli schengen ile seyahat edilmesi), giriş yapacak olan şahsın hamili bulunduğu geçerli seyahat belgesinin süresinin, Letonya’dan çıkış yapılacak tarihi en az üç ay aşmasını talep etmektedir. Bu çerçevede, örneğin 21 Haziran 2008 tarihinde Letonya’ya gelerek 22 Haziran 2008 tarihinde Letonya’dan ayrılmayı planlayan bir vatandaşımızın pasaportu en erken 22 Eylül 2008 tarihine kadar geçerli olmadığı sürece, ülkeye girişine izin verilmemektedir.
Güncelleme tarihi : 01.01.2015

Turistik Vize

İşlem süresi

7-15 Gün

Vize ücreti

85 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

7-15 Gün

Vize ücreti

85 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

0

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
Eski Bağdat Caddesi No40 Çamlık Çıkmazı No1 Küçükyalı Istanbul
Telefon:
02165197500
Faks:
02165197502
E-Posta Adresi:
latvia@netone.com.tr
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:00-18:00
Salı
09:00-18:00
Çarşamba
09:00-18:00
Perşembe
09:00-18:00
Cuma
09:00-18:00
BİZE ULAŞIN

LETONYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın