Gürcistan Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorunda değildir.
Gürcistan’da 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Yabancılar ve Uyruksuz Kişililerin Statüsü Hakkında Yasa” çerçevesinde, vizeye tabi olsun veya olmasın tüm yabancı ülke vatandaşları Gürcistan’da 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalabileceklerdir. Sözkonusu 90 günlük süre, ülkeye ilk giriş tarihinde başlayacak ve 180 gün içerisinde bir veya birden fazla girişte geçirilen tüm kalış sürelerinin toplanması suretiyle hesaplanacaktır. Yeni yasaya göre, ülkede 180 gün içerisinde 90 günden fazla kalan yabancılara çeşitli cezai müeyyideler uygulanacaktır. Bu çerçevede, süre aşımında bulunanların kendi rızalarıyla Gürcistan’dan çıkış yapmaları durumunda, 3 aya kadarki süre aşımlarında 180 Gürcü Larisi (yaklaşık 225 TL), 3 aydan fazla süre aşımlarında ise 360 Gürcü Larisi (yaklaşık 450 TL) para cezası uygulanacaktır. Süre aşımında bulunanların Gürcü makamları tarafından tespit edilerek sınır dışı edilmesi halinde ise, sözkonusu kişilere 2 ila 5 yıl arasında Gürcistan’a giriş yasağı konulabilecektir. Bilindiği üzere, Türkiye ile Gürcistan arasında 31 Mayıs 2011 tarihinde imzalanan vize protokolü uyarınca, Türk vatandaşları Gürcistan’a vizesiz olarak ve sadece nüfus cüzdanı ile girebilmekte ve her girişte en fazla 90 gün kalabilmektedir. Türk vatandaşları, yeni uygulama uyarınca 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren de vizesiz olarak ve nüfus cüzdanı ile Gürcistan’a girebilecekler, ancak, artık ilk girişten itibaren 180 gün içinde en fazla 90 gün Gürcistan da kalabileceklerdir. Yukarıda belirtilen hususlar ışığında, iş ve eğitim gibi amaçlarla uzun süreli olarak Gürcistan’da ikamet etmesi gereken vatandaşlarımızın, 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni uygulama uyarınca, ikamet tezkeresi almak için önce Gürcistan’ın dış misyonlarından (Gürcistan’ın Ankara da Büyükelçiliği, İstanbul ve Trabzon’da ise Başkonsoloslukları bulunmaktadır) Gürcistan’da uzun süreli kalış amacına uygun vize alması, Gürcistan a giriş yaptıktan sonra ise, 90 gün içerisinde Adalet Bakanlığına bağlı Adalet Evlerinden ikamet tezkeresi alması gerekmektedir. İş ve eğitim amaçlı olarak halen Gürcistan da bulunan ve ikamet tezkeresi almamış olan vatandaşlarımızın da 1 Eylül 2014 tarihine kadar bulundukları illerdeki Adalet Bakanlığına bağlı Adalet Evlerine ikamet tezkeresi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Güncelleme tarihi : 01.01.2017

Büyükelçilik

Adres:
Abdullah Cevdet Sk No:15 Çankaya Ankara
Telefon:
+903124918031
Faks:
+903124421510
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:00-18:00
Salı
09:00-18:00
Çarşamba
09:00-18:00
Perşembe
09:00-18:00
Cuma
09:00-18:00

Konsolosluk

Adres:
Cumhuriyet cad no 169/1 belvu apt Elmadag-ist
Telefon:
+902123439257
Faks:
+902123439258
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:00-18:00
Salı
09:00-18:00
Çarşamba
09:00-18:00
Perşembe
09:00-18:00
Cuma
09:00-18:00
BİZE ULAŞIN

GÜRCİSTAN Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın