Hırvatistan Vize Bilgileri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 (Online) form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, Türkçe, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil,Gri ve Diplomatik pasaportlar vizeden muaftır.

Hırvatistan T.C normal pasaport sahiplerinden vize talep etmektedir.

Çok girişli schengen vizesi olan T.C vatandaşları schengen vizesi ile Hırvatistan a seyahat edebilir.

Hırvatistan vize başvuruları İstanbul, Ankara ve İzmir, Bursa, Antalya ve Gaziantep'ten aracı kurum VFS Global vasıtasi ile kabul edilmektedir.

Vize başvuru formları online olarak doldurulmaktadır, form linki: https://crovisa.mvep.hr/default.aspx?langId=tr

Ticari vize başvurularında Tüzel kişi tarafından Garanti Mektubu: orijinal olarak sunulmalıdır (eğer Dışişleri Bakanlığı’nda muhafaza ediliyorsa kopyası olabilir) http://tr.mvep.hr/files/file/obrasci/JamstvenoPismoPravnaOsoba.pdf adresinden doldurulmuş. Garantör – Hırvatistan’daki tüzel kişi – yetkili kişi tarafından imzalı ve mühürlü resmi belge sunmalıdır.

Seyahat sağlık sigortasında 30.000 Euro teminat ve schengen ülkeleri + Hırvatistan'da geçerlidir ibaresi olmalıdır.

Başvuru için şahsen müracaat gereklidir.

Güncelleme tarihi: 01-01-2019

Turistik Vize

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

85 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

İş Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

85 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

85 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Hırvatistan Başkonsolosluğu

Adres: Mesrutiyet cad. 163/2 Tepebasi-istanbul
Tel: 0212-2935467-68
Faks: 0212-2935476
E-posta: gkrh.istanbul@mvpei.hr
Website: www.mvpei.hr
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Hırvatistan Büyükelçiliği

Adres: Kelebek sok no 15/A 06700 Gop-Ankara
Tel: 03124460831 4469460
Faks: 03124464700
E-posta: ankara@mvpei.hr
Website: www.tr.mvp.hr
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Hırvatistan Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın