Portekiz Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, Türkçe, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil, Gri ve Diplomatik pasaportlara vize istenmemektedir.

Portekiz vize işlemleri AS VISA SOLUTIONS başvuru merkezi aracılığı İstanbul, İzmir ve Ankara'dan randevu alınarak yapılmaktadır.

Portekiz'e İstanbul'dan yapılacak vize başvurularında Macaristan konsolosluğu üzeriden vize verilmektedir.

Ticari vize işlemlerinde davetiye Portekiz'den gelmiş imzalı ,kaşeli ve orjinal yada renkli çıktı olmalıdır.

Daha önceden alınan schengen vizesi ilk olarak vize alınan ülke dışında farklı bir ülkeye kullanıldı ise kullanım nedenini belirten (visa shooping sebebini açıklayan) dilekçesi yazılmalıdır.

Portekiz vize başvuruları için 2 adet arka fonu beyaz son 3 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf istenmektedir.

Faaliyet belgesinin orjinali veya Ticaret Odasından alınmış e-imzalı olarak evraklara evraklara eklenmelidir.

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Güncelleme Tarihi: 01-01-2019

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Portekiz Başkonsolosluğu

Adres: Gürsel Mahallesi Yankı Sk No 27 34400 Kağıthane İstanbul
Tel: 02123441266
Faks: 02123441269
E-posta:
Website:
Pazartesi: 9:00-12:00
Salı: 9:00-12:00
Çarşamba: 9:00-12:00
Perşembe: 9:00-12:00
Cuma: 9:00-12:00

Portekiz Büyükelçiliği

Adres: Kuleli Sok. no 26 Kavaklidere Ankara
Tel: 03124056029
Faks: 03124463670
E-posta:
Website: www.portugalembassy.org.tr
Pazartesi: 9:00-12:00
Salı: 9:00-12:00
Çarşamba: 9:00-12:00
Perşembe: 9:00-12:00
Cuma: 9:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Portekiz Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın