Portekiz Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2  fotoğraf gerekmektedir.
Yeşil pasaport sahiplerinden vize istenmemektedir.
Vize başvuruları AS VISA SOLUTIONS Vize Başvuru Merkezi aracılığı ile randevu alınarak yapılmaktadır.
Tüm başvurular şahsen yapılmaktadır ve randevu sistemi ile başvurular kabul edilmektedir.

25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez. Ayrıca 12 yaş altındaki çocukların vize başvurusuna gelmesine gerek yoktur ve parmak izi alınmamaktadır. Ticari vize başvuruların da davetiyenin Portekiz de bulunan bir firmanın antetli kağıdına imzalı ,kaşeli olarak orjinal olarak gönderilmiş olması gerekmektedir.Tüm başvurular da banka hesap cüzdanı içerisinde güncel bakiye bulunmalı ve orjinal olması gerekmektedir.Banka çıktısı kabul edilmemektedir. Banka dan yazı alıcak kişilerin ilgili bankanın imza sirküleri ile birlikte alınmış ıslak imzalı yazısı kabul edilmektedir
Aşağıdaki evraklara ilave olarak en az 30.000€ teminatlı shengen ülkelerinde geçerli seyehat gidiş tarihi öncesinde başlatılmış ve dönüş tarihinden en az 1gün süreli seyehat sağlık siğortası orjinali istenmektedir. Ekspress vize uygulaması ile ( 100 Euro fark verilip ) işlem süreci 2-3 iş gününde sonuçlanabilmektedir. Güncelleme 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Uçak bileti
• Okul kimliği
• Okul mektubu
• Akseptans

Büyükelçilik

Adres:
Kuleli Sok. no 26 Kavaklidere Ankara
Telefon:
03124056029
Faks:
03124463670
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
www.portugalembassy.org.tr
Pazartesi
9:00-12:00
Salı
9:00-12:00
Çarşamba
9:00-12:00
Perşembe
9:00-12:00
Cuma
9:00-12:00

Konsolosluk

Adres:
Gürsel Mahallesi Yankı Sk No 27 34400 Kağıthane İstanbul
Telefon:
02123441266
Faks:
02123441269
E-Posta Adresi:
---
İnternet sitesi:
----
Pazartesi
9:00-12:00
Salı
9:00-12:00
Çarşamba
9:00-12:00
Perşembe
9:00-12:00
Cuma
9:00-12:00