Portekiz Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, Türkçe, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaport sahiplerinden vize istenmemektedir.

Vize başvuruları AS VISA SOLUTIONS Vize Başvuru Merkezi aracılığı ile randevu alınarak yapılmaktadır.

Tüm başvurular şahsen yapılmaktadır ve randevu sistemi ile başvurular kabul edilmektedir.

25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez. Ayrıca 12 yaş altındaki çocukların vize başvurusuna gelmesine gerek yoktur ve parmak izi alınmamaktadır.

Ticari vize başvuruların da davetiyenin Portekiz de bulunan bir firmanın antetli kağıdına imzalı, kaşeli olarak orjinal olarak gönderilmiş olması gerekmektedir.

Tüm başvurular da banka hesap cüzdanı içerisinde güncel bakiye bulunmalı ve orjinal olması gerekmektedir.

Banka çıktısı kabul edilmemektedir. Banka dan yazı alıcak kişilerin ilgili bankanın imza sirküleri ile birlikte alınmış ıslak imzalı yazısı kabul edilmektedir

Aşağıdaki evraklara ilave olarak en az 30.000€ teminatlı shengen ülkelerinde geçerli seyehat gidiş tarihi öncesinde başlatılmış ve dönüş tarihinden en az 1gün süreli seyehat sağlık siğortası orjinali istenmektedir.

Ekspress vize uygulaması ile (100 EUR fark verilip) işlem süreci 2-3 iş gününde sonuçlanabilmektedir. Güncelleme 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Portekiz Başkonsolosluğu

Adres: Gürsel Mahallesi Yankı Sk No 27 34400 Kağıthane İstanbul
Tel: 02123441266
Faks: 02123441269
E-posta:
Website:
Pazartesi: 9:00-12:00
Salı: 9:00-12:00
Çarşamba: 9:00-12:00
Perşembe: 9:00-12:00
Cuma: 9:00-12:00

Portekiz Büyükelçiliği

Adres: Kuleli Sok. no 26 Kavaklidere Ankara
Tel: 03124056029
Faks: 03124463670
E-posta:
Website: www.portugalembassy.org.tr
Pazartesi: 9:00-12:00
Salı: 9:00-12:00
Çarşamba: 9:00-12:00
Perşembe: 9:00-12:00
Cuma: 9:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Portekiz Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın