Finlandiya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2  fotoğraf gerekmektedir.
Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
VFS Global, 11 Kasım 2014 tarihi itibariyle Finlandiya kısa süreli Schengen vize başvurularını kabul etmeye başlamıştır.
Vize başvuruları VFS Global aracılığı ile randevu sistemi ile yapılmaktadır.
Pasaport alış tarihi 10 seneden eski olmamalıdır.Pasaportlar da en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve hamili tarafından imzalanmış olmalıdır.
Aşağıdaki evraklara ilave olarak en fazla bir ay önce alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin aslı ( Aile Topum Kağıdı) ve yurtdışında geçerli minimum 30.000 Euro kapsamında seyahat sağlık sigortası aslı istemektedir
Sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle Schengen ülkerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlere de; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.
Fotoğraf boyutu 4,7cm x 3,6 cm, yüz kısmının yüksekliği 32-36 mm,arka fonu beyaz , kameraya doğrudan bakarak ve yüzü net olarak gösterecek şekilde olmalıdır
SSK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümünün aslı istenmektedir. (Sigorta müdürlüğünden alınmalıdır.)
Maaş bordrosu son 4 aya ait olmalıdır.
Vize formları aşağıdaki link üzerinden online olarak doldurulmaktadır
https://www.vfsvisaonline.com/OnlineVaf-Finland

Güncelleme tarihi 01/01/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

87 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

87 Euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
Cumhuriyet cad no 111 kat 8
Telefon:
-0312457 44 20
Faks:
-0312468 25 07
E-Posta Adresi:
-finconist@finconist.com
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:30-12:00
Salı
09:30-12:00
Çarşamba
09:30-12:00
Perşembe
09:30-12:00
Cuma
09:30-12:00

Büyükelçilik

Adres:
Kader Sk No:.44 G.O.P Ankara
Telefon:
+903124267422
Faks:
+903124267429
E-Posta Adresi:
sanomat.ank@formin.fi
İnternet sitesi:
http://www.finland.org.tr/tr/
Pazartesi
09:30-12:00
Salı
09:30-12:00
Çarşamba
09:30-12:00
Perşembe
09:30-12:00
Cuma
09:30-12:00
BİZE ULAŞIN

FİNLANDİYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın