Litvanya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  1(6 aydan eskiolamayn 35x45mm vesikalık )  fotoğraf gerekmektedir.

Türk vatandaşlarından yeşil pasaport ve kırmızı /gri hizmet pasaportlarına sahip olanlardan vize istenmemektedir.
Tüm başvuruların Ankara da ki Büyükelçiliğe şahsen yapılması gereklidir
Pasaport süresi , Litvanya dan ayrılma tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir.
Başvuru ticari ise, Gidecek olan şahsın adına ve adresine, Litvanya’nın İçişleri Bakanlığı Göçmen Bürosu tarafından onaylanmış davetiye istenmektedir. Davetiye posta/kargo ile şahsın adresine gelmelidir. Konsolosluk vize tarihlerini davetiyede görülen tarihlere aynen uyarak verecektir. Geç yapılan başvurularda herhangi bir koşulda daha uzun tarihli vize verilemez. Kişiler bunu göz önünde bulundurarak zamanında başvurmalı ya da davetiyedeki bitiş tarihinde Litvanya’dan ayrılmaya hazırlıklı olmalıdır (Büyükelçilik gerektiği takdirde davetiyenin orijinalini isteme hakkına sahiptir).
Litvanya da tüm kalış süresince geçerli, 30.000 Euro teminatlı uluslararası sağlık sigortasının orijinaliyle beraber kopyası iletilmeli ve kişi orijinal sigortayı Litvanya seyahatı süresince yanında bulundurmalıdır.
Banka hesabı içerisinde Litvanya da kalınacak her gün başına 40-Euro luk bir miktar bulunmalıdır.
Güncelleme Tarihi :01/01/2015

Turistik Vize

İşlem süresi

7-10 Gün

Vize ücreti

60 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

7-10 Gün

Vize ücreti

60 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Büyükelçilik

Adres:
Mahatma Gandi Cd No:17/8-9 G.O.P. Ankara
Telefon:
+903124470766
Faks:
+903124470663
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://tr.mfa.lt/index.php?629242602
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00

Konsolosluk

Adres:
Çavuşbaşı Cd No:33 Kavacık İstanbul
Telefon:
+902164250500
Faks:
-
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

LİTVANYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın