Litvanya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 1(6 aydan eskiolamayn 35x45mm vesikalık) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Türk vatandaşlarından yeşil pasaport ve kırmızı /gri hizmet pasaportlarına sahip olanlardan vize istenmemektedir.

Tüm başvuruların Ankara da ki Büyükelçiliği ne veya İstanbul da bulunan VFS Glolabl Vize Başvuru merkezinden yapılması gereklidir

Pasaport süresi, Litvanya dan ayrılma tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir.

Başvuru ticari ise, Gidecek olan şahsın adına ve adresine, Litvanya’nın İçişleri Bakanlığı Göçmen Bürosu tarafından onaylanmış davetiye istenmektedir. Davetiye posta/kargo ile şahsın adresine gelmelidir. Konsolosluk vize tarihlerini davetiyede görülen tarihlere aynen uyarak verecektir. Geç yapılan başvurularda herhangi bir koşulda daha uzun tarihli vize verilemez. Kişiler bunu göz önünde bulundurarak zamanında başvurmalı ya da davetiyedeki bitiş tarihinde Litvanya’dan ayrılmaya hazırlıklı olmalıdır (Büyükelçilik gerektiği takdirde davetiyenin orijinalini isteme hakkına sahiptir).

Litvanya da tüm kalış süresince geçerli, 30.000 EUR teminatlı uluslararası sağlık sigortasının orijinaliyle beraber kopyası iletilmeli ve kişi orijinal sigortayı Litvanya seyahatı süresince yanında bulundurmalıdır.

Banka hesabı içerisinde Litvanya da kalınacak her gün başına 40-EUR luk bir miktar bulunmalıdır.

Güncelleme Tarihi:01/01/2015

Turistik Vize

İşlem süresi

7-10 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

7-10 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

7-10 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Litvanya Başkonsolosluğu

Adres: Çavuşbaşı Cd No:33 Kavacık İstanbul
Tel: +902164250500
Faks:
E-posta:
Website:
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Litvanya Büyükelçiliği

Adres: Mahatma Gandi Cd No:17/8-9 G.O.P. Ankara
Tel: +903124470766
Faks: +903124470663
E-posta:
Website: http://tr.mfa.lt/index.php?629242602
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Litvanya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın