Hindistan Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

19 Şubat 2013 tarihinden itibaren Hindistan Başkonsolosluğu vize başvurusunda bulunanların parmak izi alımına başlamıştır. Bu nedenle başvuru sahibinin vize başvurusunda şahsen randevuya gitmesi gerekecektir.

Fotoğraflar 6 aydan eski olmamalıdır.

Hindistan vizeleri Turistlik-Ticari-Kongre-Öğrenci vizesi olmak üzere 4 e ayrılmaktadır.

Kongre vizelerinde davetiye Hindistan da bulunan belediye tarafından onaylanmış olarak istenmektedir.Ticari vizelerde davetiyenin imzalı ve kaşeli olması ve firmanın ticari sicil numarasının davetiye içeriğinde yazması gereklidir.

Her vize türünün ücreti değişmektedir.Hizmet Bölgeleri aşağıdaki gibidir.

Marmara ve Ege Bölgesi İstanbula bağlıdır.

Diğer tüm Bölgeler Ankaraya bağlıdır.

Hizmet bölgeleri her ne kadar yukarı da ki gibi belirtilse de bir çok il başvuru sırasında Ankara ya yönlendirilebilmektedir.

Hindistan vize başvuru formu internet sitesinden online doldurulmalı ve mutlaka formu bitirmeden resim yüklenmelidir. Resim yüklendikten sonra randevu seçimi için takvim açılır ve en uygun tarihe randevu alınır. Randevular https://indianvisaonline.gov.in/visa/ üzerinden doldurulmaktadır.Başvuru formu son kısmında mutalka resim yüklenmesi gereklidir.

Randevular genel olarak 3 ile 5 iş günü sonrasına verilebilir.

Ticari Başvuru Evrakları:

1. Şirket faaliyet belgesi fotokopisi (son 6 ay geçerli)

2. Vergi levhası fotokopisi.

3. Şirket antetli kağıdına İngilizce dilekçe yazılmalıdır. Dilekçe şirketin imza sirkülerinde yetkili bir kişi tarafından imzalanmalı ve imza sahibinin adı ve soyadı açıkça yazılmalıdır. Dilekçede yapacağı seyahatte karşılaşabileceği herhangi bir kaza ya da hastalık durumunda oluşabilecek masraflar şirketimiz tarafından karşılanacaktır..ibaresi bulunmalıdır. (Dilekçe Mutlaka İngilizce Olmalı)

4. Vize formundaki bölümü mutlaka başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

5. 2 adet Vesikalık resim Mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.

6. Evine ait elektrik, su faturası ve e-devletten ikametgah adresi fotokopisi

7. Hindistan’dan Davetiye (davet eden firmanın antetli kağıdına dilekçe şeklinde olmalıdır ve mutlaka kaşeli imzalı olmalıdır ve dilekçe üzerinde davet eden firmanın sicil kayıt numarası belirtilmelidir.) Bu belgenin ingilizcesi ‘’ Corporate Identity Number For ‘’ olarak geçmektedir.

8. Arkalı önlü Kimlik fotokopisi

9. En az ay geçerliliği bulunan ve 2 adet boş vize sayfası bulunan orjinal pasaport (daha önceden alınmış pasaportlar var ise tarafımıza sunmanız gerekmektedir)

10. Şirket’in güncel ve bakiyeli banka hesap dökümü, banka hesap dökümü şubeden kaşeli ve imzalı olmalıdır.

Turistik Başvuru Evrakları:

1. Vize Başvuru formu

2. Otel ve Uçak rezervasyonları

3. Hindistan Konsolosluğuna hitaben yazılmış gidiş amacını ve gidiş dönüş tarihlerini belirten dilekçe. (Dilekçe Mutlaka İngilizce Olmalı)

4. Vize formundaki imza bölümü mutlaka başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

5. 2 adet Vesikalık resim mutlaka son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.

6. Evine ait elektirik, su faturası ve e devletten ikametkah adresi fotokopisi

7. Banka Hesap dökümü (güncel ve bakiyeli olmalıdır en az 5.000 TL)

8. Öğrenciler için öğrenci belgesi

9. Arkalı önlü Kimlik fotokopisi

10. En az ay geçerliliği bulunan ve 2 adet boş vize sayfası bulunan orjinal pasaport (daha önceden alınmış pasaportlar var ise tarafımıza sunmanız gerekmektedir)

Güncelleme tarihi: 22.12.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

2-4 gün

Vize ücreti

103 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

2-4 gün

Vize ücreti

123 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

2-4 gün

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Hindistan Başkonsolosluğu

Adres: Cumhuriyet Cd No:18 Dörtler Apt. Kat:7 Elmadağ İstanbul
Tel: 02122962131-32
Faks: 02122962130
E-posta: vcgindiaist@bnet.net.tr
Website: www.indembassy.org.tr
Pazartesi: 09:00-12:30
Salı: 09:00-12:30
Çarşamba: 09:00-12:30
Perşembe: 09:00-12:30
Cuma: 09:00-12:30

Hindistan Büyükelçiliği

Adres: Cinnah Cd No: 77-A Çankaya Ankara
Tel: 03124382195-98
Faks: 03124403429
E-posta: chancery@indembassy.org.tr
Website: www.indembassy.org.tr
Pazartesi: 09:00-12:30
Salı: 09:00-12:30
Çarşamba: 09:00-12:30
Perşembe: 09:00-12:30
Cuma: 09:00-12:30
BİZE ULAŞIN

Hindistan Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın