Fransa Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Fransızca ve İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 adet , 6 aydan eski olmayan arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf  fotoğraf gerekmektedir.

10 Yıl ve ya daha önce alınmış pasaportlar başvuruya kabul edilmemektedir. Bu gibi durumlarda başvuru için yeni pasaport çıkartılmalıdır. Ayrıca tüm pasaportlar mutlaka hamili tarafından imzalı ve boş vize sayfası olmalıdır 
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.
25 Nisan 2012 tarihinden itibaren , İSTANBUL’daki Fransız Konsolosluğu, vize başvurusunda bulunanların biyometrik kayıtlarını almaya başlamıstır.
Kısa süreli vize başvurularında biyometrik kayıtların alınması , daha önce de bu tür vizelerde aracı kurumumuz olan VFS GLOBAL tarafından gerçekleştirilecektir. Uzun süreli vize başvurularında ise, daha önce de bu tür başvuruların alındığı, Konsolosluğun Vize bölümünde gerçekleşecektir.
İster aracı kurum VFS GLOBAL’den olsun, ister konsolosluktan olsun, her türlü vize başvurusunda mutlaka 0212 373 58 10 – 11 nolu telefondan veya www.vfsglobal.com/france/turkey internet sitemizden randevu alınması zorunlu hale gelmiştir Ve 21/01/2008 tarihinden beri Ankara’daki elçiliğimizdeki vize bölümünde yapıldığı gibi, başvuru sahibinin şahsen randevuya gelmesi zorunlu hale gelmiştir,
Avrupa Birliği yönetmeliğinden ileri gelen bu uygulama, vize teslimatlarını daha güvenli hale getirecektir
VIP SERVISI
Vize talep edenler, diledikleri takdirde 50 euro ödeyerek VFS merkezi bünyesinde sunulan VİP servisinden yararlanabilirler
Eğer bu hizmetimizden yararlanmak istiyorsanız RDV alırken bu seçeneği ( Preminium lounge) işaretlemeyi unutmayınız.
VIP servimizi tercih etmenizin, konsolosluğun işlem sürecini ve kararını etklemeyeceğini lütfen unutmayınız.

Antetli kağıda yazılacak dilekçelerin İngilizce veya Fransızca yazılması gereklidir



Aşağıdaki belgelere ilave olarak Genel bilgilendirme:

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
Orjinal uçak bileti ve otel rezervasyon bilgileri istenmektedir.

Nüfus cüdanı fotokopisi evrakların içine eklenmelidir.

Mali durumu gösteren belgeler istenir. Bu içinde hesap hareketlerinin olduğu banka hesap cüzdanı fotokopisi ve kredi kartı fotokopisi olabilir.Ayrıca tapu,ruhsat gibi belgelerin eklenmesi istenir.


Vize sadece "vize" sayfaları boş pasaportlara verileceğinden yeterli sayfa olduğundan emin olunmalıdır.
Açıklama ve Gümrük sayfalarına vize basılmaz.

Yurt dışında geçerli minimum 30.000 Euro kapsamında seyahat sağlık sigortası istemektedir.
Bu sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle Schengen ülkelerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlere de; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.

Turistik başvurularda uçak biletinin orjinali ve otel rezervasyon formu istenmektedir.

İstanbul Baş konsolosluğun Görev alanının giren illerimiz: Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kocaeli, Kırklareli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak.
Güncelleme tarihi : 01/01/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

3 Gün

Vize ücreti

85 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

3 Gün

Vize ücreti

85 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

85 EURO

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Büyükelçilik

Adres:
Paris Cd No:70 Kavaklıdere Ankara
Telefon:
+903124265465
Faks:
+903124266959
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://www.ambafrance-tr.org/spip.php?article384
Pazartesi
08:30-11:00
Salı
08:30-11:00
Çarşamba
08:30-11:00
Perşembe
08:30-11:00
Cuma
Çalışmaz

Konsolosluk

Adres:
İstiklal Cd No:18 Taksim İstanbul
Telefon:
+902123348736
Faks:
+902123348727
E-Posta Adresi:
http://www.consulfrance-istanbul.org/
İnternet sitesi:
http://www.istanbulvize.com.tr/Content/Default.aspx
Pazartesi
08:30-11:00
Salı
08:30-11:00
Çarşamba
08:30-11:00
Perşembe
08:30-11:00
Cuma
Çalışmaz
BİZE ULAŞIN

FRANSA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın