Estonya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Biyometrik çekim yapıldağından fotoğraf gerekmemektedir.

Kişi başı 0 form doldurulması gerekmektedir.

10 Yıl ve ya daha önce alınmış pasaportlar başvuruya kabul edilmemektedir. Bu gibi durumlarda başvuru için yeni psaport çıkartılmalıdır.

Ayrıca tüm pasaportlar mutlaka hamili tarafından imzalı ve en az 2 adet boş vize sayfası olmalıdır

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.

Ticari vize işlemlerinde Estonya dan gelmiş imzalı ,kaşeli davetiye olmalıdır.

VFS Global Aracı kurumu vasıtası ile başvurular randevu ile kabul edilmektedir.

Başvuru evraklarına ilave olarak en az 30.000 EUR teminatli Seyahat sağlık sigortası eklenmelidir.

Evli çiftlerden Eş ile yapılan vize başvurularında evlilik cüzdan fotokopisi

25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Güncelleme Tarihi: 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Estonya Başkonsolosluğu

Adres: Anadolu Group.Fatih Sultan Mehmet Mah. Balkan Cad. No: 58Buyaka E. Blok Ümraniye 34771 / / İSTANBUL
Tel: +90 (216) 578 8518
Faks:
E-posta: tuncay.ozilhan@anadolugrubu.com.tr
Website:
Pazartesi: 09:00-17:00
Salı: 09:00-17:00
Çarşamba: 09:00-17:00
Perşembe: 09:00-17:00
Cuma: 09:00-17:00

Estonya Büyükelçiliği

Adres: Gölgeli Sok. No:16 06700 G.O.P. Ankara
Tel: +90 03124056970
Faks: +90 03124472857
E-posta: embassy.ankara@mfa.ee
Website: www.estemb.org.tr
Pazartesi: 09:00-17:00
Salı: 09:00-17:00
Çarşamba: 09:00-17:00
Perşembe: 09:00-17:00
Cuma: 09:00-17:00
BİZE ULAŞIN

Estonya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın