Amerika Birleşik Devletleri Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Türkce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 adet ( Arka fonu beyaz biometrik) 5x5 mm  fotoğraf gerekmektedir.
Başvuruda kullanılacak olan fotoğraflar 5x5cm ebatlarında arkafonu beyaz olucak şekilde yakın plandan çekilmelidir
Amerika Konsolosluğu / Elçiliği yırtık ve yıpranmış hasar görmüş pasaportlara vize vermemektedir. Vize görüşme günü daha önceden alınmış tüm pasaportlar Amerika Konsolosluğu / Elçiliğine iletilmesi gerekir.
14 yaşın altındaki çocukların vize başvurusuna gelmesine gerek yoktur, ancak parmak izi randevusu için velilerden birinin başvuruda bulunması zorunludur.
Vize alım işlemi de üç aşamada gerçeklemektedir.
1- Randevu Alımı
2- Başvuru sahibi tarafından hazırlanması gereken evraklar.
3- Randevu tarihinde mülakat
Randevu alımı için önceden bazı kişisel bilgiler hazırlanmalıdır.Randevular internet üzerinden https://usvisa-info.com/tr-TR/selfservice/ss_country_welcome sitesinden alınmaktadır. Vize başvuruları randevulu olarak sadece İstanbul ve Ankara dan yapılmaktadır.Pasaportun işlemi tamamlandıktan sonra PTT kargo ile seçilen PTT şubesine gönderilmektedir, PTT şubesinden sadece kimlik ibrazı ile şahsen alınmaktadır.
VİZE RANDEVUSU İÇİN GEREKLİ OLAN KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ
PASAPORTTA YAZDIĞI ŞEKİLDE AD/SOYAD :
PASAPORT NO :
EV ADRESİ
EV TELEFONU :
CEP TELEFONU :
E-MAİL :
PASAPORT GEÇERLİLİK TARİHİ :
PASAPORT VERİLİŞ TARİHİ :
PASAPORTUN VERİLİĞİ MAKAM :
DOĞUM YERİ :
DOĞUM TARİHİ :
ÖNCEDEN AMERİKAYA GİTTİNİZ Mİ :
EĞER GİDİLMİŞ İSE VİZENİN TARİHİ VE TÜRÜ :
BASVURU FORMU REFERANS NO :
PASAPORTUNUZUN TESLİM EDİLECEĞİ PTT ŞUBESİ :
RANDEVU ALINACAK ŞEHİR :

Vize başvuru formu internet üzerinden https://ceac.state.gov/GENNIV/Default.aspx belirtilen link aracılığı ile doldurulmalı ve mutlaka barkodlu sayfanın print edilmesi gerekmektedir.Başvuru formları randevu tarihinden minumum 2 gün önce doldurulmuş olmalıdır.
Vize ücretleri internet üzerinden kredi kartı ile yatırılmaktadır.Başvuru ücreti yatırılmadan vize randevusu alınamamaktadır.
NOT : Vize randevuları ortalama 20 gün sonrasına verilmektedir. Dolayısı ile Vize işlemlerine seyahat tarihinden minumum 2 ay önce başlamanız tavsiye edilir. Sadece İstanbul Amerikan Konsolosluğu iş seyahatleri için 01/07/2013 tarihinden itibaren
BVP(Busıness Vıp Program) sistemi ile acil randevu taleplerini kabul etmektedir.Seyahati elde olmayan ve daha önceden bilinmeyen nedenlerden dolayı son dakikada kesinleşen başvuru sahiplerinin taleplerine öncelik tanınacaktır. Fuar, festival, sergi ya da her türlü teşvik gezisine katılacak kişilerin talepleri kabul edilmeyecektir. Ayrıca büyük bir grupla birlikte seyahat edecek başvuru sahiplerinin de acil randevu talepleri reddedilecektir. Talebinize üç iş günü içinde yanıt alamazsanız acil randevu talebiniz onaylanmamış demektir ve ilk aldığınız randevu tarihi geçerlidir. Randevu tarihi alınmadan sistemi kullanmak mümkün değildir.Acil randevu formuna aşağıdaki linkten ulaşmanız mümkündür.
http://turkish.turkey.usembassy.gov/acil_basvurular_istanbul/i-vizesi-program--trkiye.html

Randevu gününde Viking Turizm çalışanı bir kişi içeri girişinize yardımcı olmak amacıyla konsolosluk önünde hazır olacaktır.
Konsolosluğa gelir iken otopark sorunu olduğundan taksi veya şöför kullanmanız daha iyi olacaktır.
Elektronik eşya,cep telefonu, tablet bilgisayar vs. gibi araçlar yanınızda getirilmemelidir.
Kış aylarında dışarıda bekleme salonu olmadığından hava şartlarına hazırlıklı olunuz.
Mülakat sonrası parmak izleriniz alınacaktır,daha önce parmak izi verildi ise verilmesine gerek yoktur. Mülakat ve parmak izi alımı sonrası evraklarınız incelenmeye başlayacak ve pasaportunuz PTT Kurye aracılığı ile talep etmiş olduğunuz ptt şubesine konsolosluk tarafından gönderilecektir.

A.B.D. ye gitmek için vize başvurunuzda formu doldurup, randevu alımı sonrası bu videoyu Istanbul Başkonsolosluğunda veya Ankara Elçiliğinde vize görüşmesine gitmeden önce izlemenizi öneririz.



Güncelleme tarihi : 01/01/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

7 Gün

Vize ücreti

160 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

7 Gün

Vize ücreti

160 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

7 Gün

Vize ücreti

160 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
İstinye Mahallesi Kaplıcalar Mevkii No.2
Telefon:
+902123359000
Faks:
+902122512554
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://istanbul.usconsulate.gov/
Pazartesi
07:30-11:00
Salı
07:30-11:00
Çarşamba
Perşembe
07:30-11:00
Cuma
07:30-11:00

Büyükelçilik

Adres:
Atatürk Bulvarı No:110 Kavaklıdere Ankara
Telefon:
+903124686110
Faks:
+903124670057
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://www.usemb-ankara.org.tr
Pazartesi
07:30-11:00
Salı
07:30-11:00
Çarşamba
Perşembe
07:30-11:00
Cuma
07:30-11:00

Konsolosluk

Adres:
Atatürk Bulvarı Valiyolu Cd Bossa Apt. Adana
Telefon:
+903224591551
Faks:
+903224576591
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://turkish.turkey.usembassy.gov
Pazartesi
07:30-11:00
Salı
07:30-11:00
Çarşamba
Perşembe
07:30-11:00
Cuma
07:30-11:00
BİZE ULAŞIN

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın