İspanya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce ve İspanyolca olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 (6 aydan eski olmayan arkası beyaz fonlu vesikalık)  fotoğraf gerekmektedir.
Yeşil pasaportlardan vize istenmemektedir.
Pasaport alış tarihi 10 seneden eski olmamalı ve içerisinde en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır.
Başvuruda kullanılacak resim 6 aydan eski olmamalı ve gözlük kullanılıyor ise kalın çerçeveli olarak çekilir ise kabul edilmemektedir.
Ankara vize başvurularında ikametgah belgesi istenmektedir.
Vize başvuruları aracı kurum VFS şirketi aracılığı ile yapılmaktadır.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.
Aşağıdaki evraklara ilave olarak en az 30.000€ teminatlı seyahat ve sağlik sigortasi gerekmektedir.Seyehat sağlık siğortasın da cenaze masraflarının karşılandığı ve shengen ülkelerinde geçerli olduğu mutlaka belirtilmelidir.
Istanbul Başkonsolosluğunun hizmet verdiği iller:
Antalya,Artvin,Aydın,Balıkesir,Bartın,Bilecik,Bolu,Bursa,Çanakkale,Denizli,Edirne,Giresun,istanbul,Isparta,İzmir,
Karabuk,Kastamonu,Kocaeli,Manisa,Muğla,Ordu,Rize,Sakarya,Samsun,Sinop,Trabzon,Tekirdağ,Yalova,Zonguldak.
Güncelleme tarihi :01/01/2015

Turistik Vize

İşlem süresi

7 Gün

Vize ücreti

248 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul mektubu
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

7 Gün

Vize ücreti

248 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul mektubu
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Büyükelçilik

Adres:
Abdullah Cevdet Sk No:8 Çankaya Ankara
Telefon:
+903124380392
Faks:
+903124395170
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://www.maec.es/subwebs/Embajadas/Ankara/tu/home/Paginas/home_tu_estambul.aspx
Pazartesi
09:00-11:00
Salı
09:00-11:00
Çarşamba
09:00-11:00
Perşembe
09:00-11:00
Cuma
09:00-11:00

Konsolosluk

Adres:
Karanfil Aralığı Sk No:9 İç Levent
Telefon:
+902122707414
Faks:
+902123253031
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
www.maec.es/consulados/estambul/es/home
Pazartesi
09:00-11:00
Salı
09:00-11:00
Çarşamba
09:00-11:00
Perşembe
09:00-11:00
Cuma
09:00-11:00
BİZE ULAŞIN

İSPANYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın