Slovakya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortası istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2  fotoğraf gerekmektedir.
Yeşil Pasaportlardan vize istenmemektedir.
Ticari vize başvurularında Slovakya dan gelen davetiyenin ordaki herhangi bir noterden tasdikli olması ve aslı başvuru esnasında gelmesi gerekmektedir.
Konsolosluk her başvuruyu randevulu olarak şahsen kabul etmektedir.
Maddi durum evrakları olarak banka hesabında minimum 3.500 - 4.000 TL olması gerekmektedir. Banka hesabının güncel ve bakiyeli ve ıslak imzalı olmalıdır, Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.
Konsolosluk cuma günleri vize işlemleri kabul etmemektedir.
Aşağıdaki evraklara ilave olarak en az 30.000€ teminatlı shengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası evraklara eklenmelidir.
Güncelleme tarihi 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

4 -7 Gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi ve aylık prim bordrosu (son 4 ay)
  • Tapu fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanı
  • Kredi kartı fotokopisi
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Okul kimliği
  • Akseptans
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

4 -7 Gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Tapu fotokopisi
  • Banka hesap cüzdanı
  • Kredi kartı fotokopisi
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Okul kimliği
  • Akseptans
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

 Gün

Vize ücreti

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres: Bambu sok no8 levent-ist (Hattat Hastanesi yanı)
Telefon: +902123179430-31
Faks: +902123179429
E-Posta: -
Site: http://www.mfa.sk/
Pazartesi 10:00-12:00
Salı 10:00-12:00
Çarşamba 10:00-12:00
Perşembe 10:00-12:00
Cuma

Büyükelçilik

Adres: Atatürk Bulvarı No:245 Kavaklıdere Ankara
Telefon: +903124265887
Faks: +903124682689
E-Posta: -
Site: http://www.mfa.sk/
Pazartesi 10:00-12:00
Salı 10:00-12:00
Çarşamba 10:00-12:00
Perşembe 10:00-12:00
Cuma
BİZE ULAŞIN

SLOVAKYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın