Slovakya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil, Gri ve Diplomatik Pasaportlardan vize istenmemektedir.

Slovakya vize başvuruları İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve Ankara Slovakya Büyükelçiliği tarafından şahsi müracaat ile kabul edilmektedir.

Slovakya ticari vize başvurularda Slovakya'daki firma davet mektubunun Slovakya noteri tarafından onaylatılması ve onaylı davet mektubunun aslı istenmektedir.

Seyahat sağlık sigortası sigorta firmasının antetli kağıdına orjinal islak imzalı ve kaşeli olmalıdır, poliçe 30.000 Euro teminatlı ve seyahat başlangıç tarihinden bir gün önce başayan ve seyahat dönüş tarihinden bir gün sonra biten bir seyahat sigortası düzenlenmelidir.

Evlilik veya başka nedenle soyadı değişikliği var ise güncel soyadına göre düzenlenmiş pasaport ile başvuru yapılmalıdır.

Pasaport defterinde herhangi bir sebepten dolayı oluşmuş tahribat bulunuyor ise başvuru kabul edilmez ve yeni pasaport düzenlenmesi talep edilir.

Maddi durum evrakları olarak banka hesabında minimum 3.500 - 5.000 TL olması gerekmektedir. Banka hesabının güncel ve bakiyeli ve ıslak imzalı olmalıdır, Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Slovakya vize başvurularını Cuma günleri kabul etmemektedir.

Güncelleme tarihi: 01.01.2019

Turistik Vize

İşlem süresi

4 -7 gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

İş Vizesi

İşlem süresi

4 -7 gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

4 -7 gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Seyahat sağlık sigortası

Slovakya Başkonsolosluğu

Adres: Bambu sok no8 levent-ist (Hattat Hastanesi yanı)
Tel: +902123179430-31
Faks: +902123179429
E-posta:
Website: http://www.mfa.sk/
Pazartesi: 10:00-12:00
Salı: 10:00-12:00
Çarşamba: 10:00-12:00
Perşembe: 10:00-12:00
Cuma:

Slovakya Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No:245 Kavaklıdere Ankara
Tel: +903124265887
Faks: +903124682689
E-posta:
Website: http://www.mfa.sk/
Pazartesi: 10:00-12:00
Salı: 10:00-12:00
Çarşamba: 10:00-12:00
Perşembe: 10:00-12:00
Cuma:
BİZE ULAŞIN

Slovakya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın