Slovakya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil Pasaportlardan vize istenmemektedir.

Ticari vize başvurularında Slovakya dan gelen davetiyenin ordaki herhangi bir noterden tasdikli olması ve aslı başvuru esnasında gelmesi gerekmektedir.

Konsolosluk her başvuruyu randevulu olarak şahsen kabul etmektedir.

Maddi durum evrakları olarak banka hesabında minimum 3.500 - 4.000 TL olması gerekmektedir. Banka hesabının güncel ve bakiyeli ve ıslak imzalı olmalıdır, Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Konsolosluk cuma günleri vize işlemleri kabul etmemektedir.

Aşağıdaki evraklara ilave olarak en az 30.000€ teminatlı shengen ülkelerinde geçerli seyahat sağlık sigortası evraklara eklenmelidir.

Güncelleme tarihi: 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

4 -7 gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

4 -7 gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

4 -7 gün

Vize ücreti

60 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Slovakya Başkonsolosluğu

Adres: Bambu sok no8 levent-ist (Hattat Hastanesi yanı)
Tel: +902123179430-31
Faks: +902123179429
E-posta:
Website: http://www.mfa.sk/
Pazartesi: 10:00-12:00
Salı: 10:00-12:00
Çarşamba: 10:00-12:00
Perşembe: 10:00-12:00
Cuma:

Slovakya Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No:245 Kavaklıdere Ankara
Tel: +903124265887
Faks: +903124682689
E-posta:
Website: http://www.mfa.sk/
Pazartesi: 10:00-12:00
Salı: 10:00-12:00
Çarşamba: 10:00-12:00
Perşembe: 10:00-12:00
Cuma:
BİZE ULAŞIN

Slovakya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın