Kenya Vize Bilgileri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Biyometrik çekim yapıldağından fotoğraf gerekmemektedir.

Kişi başı 0 form doldurulması gerekmektedir.

Her tür pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir.

1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Kenya ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız Kenya ya varışlarından önce "www.ecitizen.go.ke" web sayfasındaki "Services" bölümüne girerek elektronik vize almaları gerekmektedir.

 

Yeni uygulamayla vize alınması en az 2 gün sürebilmekte olup, vatandaşlarımızın, Kenya ya varışta, geçerli elektronik vizenin bilgisayar çıktısıyla birlikte, en az 6 ay geçerli pasaport, otel rezervasyonu, seyahat programı, (turist olarak gidiliyorsa) ziyaret edilecek yerlerin listesi ve (iş ve arkadaş ziyaretleri için) davet mektubu gibi tamamlayıcı belgeleri sınır polisine ibraz etmeleri gerekmektedir.

 

Kenya makamlarından alınan duyuruda e-vize başvuruları esansında sorunlar yaşandığı için e-vize uygulamasının yanı sıra Büyükelçiliklerde ve sınır kapılarında manuel vize uygulamasının da tekrar yürürlüğe konulduğu kaydedilmektedir.

Güncelleme tarihi: 22.12.2017

Turistik Vize

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Davet mektubu

Öğrenci Vizesi

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Kenya Büyükelçiliği

Adres: İlkbahar Mah. Galip Erdem Cad. 613 Sk. No. 11 Yıldız Çankaya Ankara
Tel: (312) 491-4508
Faks:
E-posta:
Website:
Pazartesi: 09:00-16:00
Salı: 09:00-16:00
Çarşamba: 09:00-16:00
Perşembe: 09:00-16:00
Cuma: 09:00-16:00

Kenya Fahri Konsolosluğu

Adres: Organize Deri Sanayi 12.Yol L3-4C Parsel Tuzla Istanbul
Tel: 0216 394 19 83
Faks: 0216 394 19 85
E-posta:
Website:
Pazartesi: 09:00-16:00
Salı: 09:00-16:00
Çarşamba: 09:00-16:00
Perşembe: 09:00-16:00
Cuma: 09:00-16:00
BİZE ULAŞIN

Kenya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın