İtalya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 adet güncel biyometrik  fotoğraf gerekmektedir.
Fotoğraflar biometrik,güncel olmalı ve 6 ay öncesinde herhangi bir resimli vizede ve pasaportta kullanılmamış olmalıdır.
Yeşil Pasaportlara vize gerekli değildir.
İTALYA KONSOLOSLUĞU 10 YIL VE DAHA ÖNCE ALINMIŞ PASAPORTLARI İŞLEME KABUL ETMEMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN PASAPORT HAMİLİ TARAFINDAN İMZALI VE 2 ADET BOŞ VİZE SAYFASI BULUNMASI GEREKMEKTEDİR.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.12 yaşından küçük kişilerin vize başvurularını tarafımızca yapılmaktadır.
Seyahat tarihi acil olması durumunda İdata vize başvuru merkezinin VİP seçeneği bulunmaktadır, işlem süresi 48 saat olarak belirlenmiştir. Önemli Noktalar:
Tüm başvurularda, pasaport sahibine ait üzerinde T.C. Kimlik No yazılı Nüfus Cüzdanı (Kimlik) fotokopisi sunulması gerekmektedir.
Ticari vize başvurularında davetiyeyi imzalayan kişinin kimlik fotokopisi ilave edilmelidir.
SSK evrakları ve maaş bordroları mutlaka imzalı ve kaşeli olamlıdır.

Bütün işlemler aracı firma olan IDATA şirketi vasıtasıyla randevu ile yapılmaktadır.
Bu firma bilgisi ve güncel evraklar icin :http://www.idata.com.tr/forms/AccessToDocs.aspx

Boş pasaport saiplerinden şirket faaliyet belgesinin her zaman orjinali istenmektedir.
Pasaportun bilgi sayfalarının ve schengen vize sayfalarının fotokopileri eklenmelidir.
Sirket veya sahısların banka hesap cuzdanı muhakkak istenmektedir.
Otel rezervasyonu otelin antetli kağıda isim soyad ve kalış süresini icerecek şekilde onaylı olması istenmektedir.
18 yaşından küçük kişiler anne ve babaları ile seyahat etseler dahi noter onaylı muvafakatname gerekiyor.
Ankara vize başvurularında ek olarak orjinal oda sicil kaydı belgesi temin edilmelidir.
30.000 EURO teminatlı seyahat sağlık sigortası zorunludur.Bu sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle Schengen ülkerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlerede; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.

Ank.
İtalya Istanbul Başkonsolosluğu vize yetki alanına giren illerimiz: Amasya, Bilecek, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Erzurum, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kocaeli, Kars, Kırklareli, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Trabzon, Tokat, Artvin, Sakarya, Tekirdağ ve Bayburt.

İzmir İtalya Konsolosluğu vize yetki alanına giren illerimi: Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Denizli, Dıyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İçel, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Karaman, Kilis, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Osmaniye, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Uşak ve Van.
Güncelleme tarihi : 01/01/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5-7 Gün

Vize ücreti

307 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

3-5 Gün

Vize ücreti

307 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

- Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Büyükelçilik

Adres:
Atatürk Bulvarı No:118 Kavaklıdere Ankara
Telefon:
+903124265460
Faks:
+903124265800
E-Posta Adresi:
consolare.ambankara@esteri.it-
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00

Konsolosluk

Adres:
Tom Tom Kaptan Sk No:.15 Beyoğlu İstanbul
Telefon:
+902122431024-25
Faks:
+902122525879
E-Posta Adresi:
consolatogenerale.istanbul@esteri.it
İnternet sitesi:
www.consistanbul.esteri.it
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

İTALYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın