Belçika Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 adet arka fon beyaz vesikalık (6 aydan eski olmayan)  fotoğraf gerekmektedir.

BELÇİKA KONSOLOSLUĞU 10 YIL VE DAHA ÖNCE ALINMIŞ PASAPORTLARI İŞLEME ALMAMAKTADIR. BAŞVURU YAPILAN PASAPORTUN HAMİLİ TARAFINDAN İMZALANMIŞ VE EN AZ BOŞ 2 VİZE SAYFASI OLMASI GEREKMEKTEDİR.
Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
Türk vatandaşı olmayanlar için ikametgah izni gereklidir. İkametgah izinleri Türkiye’ye dönüşünüzten sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.
Ticari vizeler de Belçika dan karşı firmadan antetli kağıda hazırlanmış davet mektubu olmalı ve içeriğinde isimler, tarihler, gidiş amacı belirtilmelidir.
Türkiye deki şirketten antetli kağıda olacak başvuru dilekçesi Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak yazılmış olmalı ve istenilen süre, gerekçe ve başvuru sahibinin kurum içi görevi bildirilmelidr.
Tüm başvuru sahiplerinin şahsi müracaatı gerekmektedir.
Tüm müracaatlarda 30.000 Euro teminat bedelli Seyahat Sağlık Sigortası istenmektedir.
Vize başvuru formları bu https://visaonweb.diplomatie.be/ link üzerinden online olarak doldurulmaktadır.
Güncelleme tarihi : 01.01.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

4-10 Gün

Vize ücreti

294 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

4-10 Gün

Vize ücreti

294 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
Sıraselviler Cd No: 73 Taksim İstanbul
Telefon:
+902122433300/01
Faks:
+902122435074
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
www.diplomatie.be
Pazartesi
09:00-13:00
Salı
09:00-13:00
Çarşamba
09:00-13:00
Perşembe
09:00-13:00
Cuma
09:00-13:00

Büyükelçilik

Adres:
Mahatma Cd No:55 G.O.P. Ankara
Telefon:
+90 (312) 405 6166
Faks:
+90 (312) 446 8251
E-Posta Adresi:
ankara@diplobel.fed.be
İnternet sitesi:
http://diplomatie.belgium.be/turkey
Pazartesi
09:00-13:00
Salı
09:00-13:00
Çarşamba
09:00-13:00
Perşembe
09:00-13:00
Cuma
09:00-13:00
BİZE ULAŞIN

BELÇİKA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın