Meksika Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 (Arka fonu beyaz biometrik)  fotoğraf gerekmektedir.

Meksika Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır.
Elektronik vize başvuruları normal pasaport sahipleri için geçerlidir, yeşil pasaport sahipleri konsolosluk/elçilik üzerinden başvuru yapması gereklidir.
Pasaportunda 6 aydan fazla Geçerli USA Vizesi olan kişiler,Mevcut USA vizesi ile seyehat edebilmektedirler.
17 Aralık 2013 tarihinden itibaren, havayolunu kullanarak turizm, iş, eğitim, gazetecilik gibi nedenlerle Meksika ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının 15 veya 30 gün geçerli tek giriş vizelerini Elektronik Onay Sistemi çerçevesinde; http://www.inm.gob.mx/index.php/page/Inicio_Autorizacion_Electronica/tr.html adlı internet adresinden harçsız olarak alabilecekleri Meksika makamlarından bildirilmiştir.
6 aylık veya konsolosluktan vize alınmasını istiyorsanız evraklar ile konsolosluğa başvuru yapmanız gerekmektedir.
Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.
Konsolosluktan randevu alınıp başvuru sahibinin görüşmeye gitmesi gerekmektedir.
Randevu da evraklar teslim edilir , pasaport geri alınır ve süreç başlar. (Bu süre, konsolosluk web sitesinden izlenebilir.)
Bu süreç yaklaşık 15 ile 45 gün arası sürebilmektedir.
İnceleme süresi geçtikten sonra bir kişi konsolosluğa çağrılır ve pasaport teslim edilir.

Form büyükelçilik web sitesinden indirilmeli ve bilgisayar üzerinden doldurulmalıdır. http://embamex.sre.gob.mx/turquia/index.php/tr/yabanclar-ilemleri/vize-bavuru
Tüm evraklar bir takım orjinal bir takım ise fotokopi olarak hazırlanmalıdır.
SAE (Elektronik vize kontrol sistemi) kullanan havayolları check-in yaparken elektronik vizeyi sistemde gördüklerinde kişilerinin uçuşlarına izin vermektedir. Konsolosluk Air France ve IBERIA bu sistemi kullandığını bildirmiştir.
Güncelleme Tarihi : 01.01.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

36 usd

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 Gün

Vize ücreti

36 usd

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
Lale Sokak No:23 Levent-İstanbul
Telefon:
+90 212 284 10 02-03
Faks:
+90 212 284 10 02-03
E-Posta Adresi:
mexicoconsulate@superonline.com
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00

Büyükelçilik

Adres:
Kırkpınar Sokak No18/6 Çankaya Ankara
Telefon:
+90 312 442 30 33
Faks:
+90 312 442 02 21
E-Posta Adresi:
mexico@embamextur.com
İnternet sitesi:
http://www.mexico.org.tr/03_turco.asp
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

MEKSİKA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın