Bulgaristan Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 (6 aydan eski olmayan arka fonu beyaz biometrik) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu Türkçe, İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil,Gri ve Diplomatik pasaportlara vize uygulanmaz, 90 gün süre ile vizeden muaftır.

Bulgaristan vizesi normal umuma mahsus pasaport sahipleri için vize gereklidir ancak pasaportunda geçerli ve çok girişli schengen vizesi olan kişiler Bulgaristan vizesi almadan Bulgaristan'a seyahat edebilirler.

Bulgaristan turistik, aile akraba ziyareti türündeki vizeler için acı kurum VFS Global üzerinden (İstanbul,Ankara,İzmir,Edirne,Bursa ve Gaziantep) başvurular kabul edilmektedir. İş amaçlı ticari vize başvuruları Elçilik ve Konsolosluk aracılığı ile yapılır.

Aile Akraba Arkadaş Ziyaretleri için ayrıca gerekli belgeler:

- Turistik vizeler için ise polis onaylı BEYAZ davetiye aslı istenmektedir.

Ticari Başvurularda ek olarak talep edilen belgeler:

- Ticaret odasından onaylı YEŞİL davetiye mektubu aslı

- İş ilişkilerinin sürekliliğini teyit eden gümrük, vergi, banka belgeleri

Tüm vize başvurularından tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Tüm başvurular şahsi müracaat ile yapılmaktadır.

Güncelleme tarihi: 01-01-2019

Turistik Vize

İşlem süresi

5-10 gün

Vize ücreti

60 EUR + 25 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

İş Vizesi

İşlem süresi

5-10 gün

Vize ücreti

60 EUR + 25 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-10 gün

Vize ücreti

60 EUR + 25 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Bulgaristan Başkonsolosluğu

Adres: Ahmet Adnan Saygun Cd No: 44 Ulus Levent İstanbul
Tel: +90 212 281 05 42
Faks: +90 212 264 1011
E-posta: bulgconsul@superonline.com
Website: http://www.bulgarianconsulate-ist.org/tr/index.html
Pazartesi: 09:00-13:00
Salı: 09:00-13:00
Çarşamba: 09:00-13:00
Perşembe: 09:00-13:00
Cuma: 09:00-13:00

Bulgaristan Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No: 124 Kavaklıdere Ankara
Tel: +903124671948
Faks: +903124273178
E-posta:
Website:
Pazartesi: 09:00-13:00
Salı: 09:00-13:00
Çarşamba: 09:00-13:00
Perşembe: 09:00-13:00
Cuma: 09:00-13:00

BİZE ULAŞIN

Bulgaristan Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın