Bulgaristan Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 (6 aydan eski olmayan arka fonu beyaz biometrik) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu Türkçe, İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Tüm başvuruların şahsen aracı kurum olan Vfs Global firmasına yapılması gereklidir.

Yeşil Pasaportlara vize gerekmemektedir.

Ticari vizeler için Bulgaristanda ki Ticaret Odasından Polis onaylı orijinal, Turistik vizeler için ise SARI davetiye istenmektedir.

Vize almak isteyenin Bulgar kanun hükümleri uyarınca Bulgaristan’da kurulmuş firması varsa - Bulgar mahkeme kararı. Bu firma veya ofisin kurulmasından 6 ay geçmesi durumunda, faaliyetini gösteren vergi levhaları veya ihracat-ithalatını gösteren gümrük belgeleri istenir

Çok girişli iş vizeleri için İş ilişkilerinin sürekliliğini teyit eden gümrük, vergi, banka belgeleri eklenmelidir. Bu belgeler olsa dahi vize süreleri konsolosluk tarafından belirlenir.

Pasaportunda seyehat tarihlerini kapyasan çok cok girişli (MULTİ) schengen vizesi olanlar ülkeye giriş yapabilmektedir.

Tüm ticari ve turistik başvurularda Nüfus müdürlüğünden alınmış tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Detaylı evrak listesi için vize bölümü ile irtibata geçiniz.

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Güncelleme tarihi: 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5-10 gün

Vize ücreti

60 EUR + 25 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

5-10 gün

Vize ücreti

60 EUR + 25 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-10 gün

Vize ücreti

60 EUR + 25 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Bulgaristan Başkonsolosluğu

Adres: Ahmet Adnan Saygun Cd No: 44 Ulus Levent İstanbul
Tel: +90 212 281 05 42
Faks: +90 212 264 1011
E-posta: bulgconsul@superonline.com
Website: http://www.bulgarianconsulate-ist.org/tr/index.html
Pazartesi: 09:00-13:00
Salı: 09:00-13:00
Çarşamba: 09:00-13:00
Perşembe: 09:00-13:00
Cuma: 09:00-13:00

Bulgaristan Büyükelçiliği

Adres: Atatürk Bulvarı No: 124 Kavaklıdere Ankara
Tel: +903124671948
Faks: +903124273178
E-posta:
Website:
Pazartesi: 09:00-13:00
Salı: 09:00-13:00
Çarşamba: 09:00-13:00
Perşembe: 09:00-13:00
Cuma: 09:00-13:00
BİZE ULAŞIN

Bulgaristan Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın