Çin Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2  fotoğraf gerekmektedir.

Fotoğraflar mat, gözlüksüz olmalıdır.Yüz ebatı genişliği 15-22mm, yüksekliği ise 28-33 mm olmalıdır.
Vizeler isteğe bağlı olarak tek giriş veya çift girişli olarak verilmektedir.
Ticari vizelerde şirket faaliyet belgesi orijinal ve son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır. Yeşil pasaport sahiplerinden vize istenilmemektedir.
Çin Halk Cumhuriyeti konsolosluğu 1 Haziran 2007 den itibaren yetkili acentalar vasıtasıyla vize başvurusu kabul etmektedir.
Şahsi başvurular kabul edilmemektedir.
Eksi pasaportlara vize verilmemektedir. Pasaportların mutlaka yeni Çipli olması ve en az 6 ay geçerli olması gerekmektedir.
01 Ağustos 2016 tarihinden itibaren, barkodlu resmi davetiyeler FOTOKOPİ olarak kabul edilecektir.
01 Ağustos 2016 tarihinden itibaren, barkodsuz resmi davetiyeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.
01 Aralık 2016 tarihinden itibaren yapılacak olan vize başvurularında daha önce pasaportunda hiç bir vize bulunmayan vatandaşlar için, HİZMET DÖKÜMÜ (e-devletten alınmaktadır) savcılık temiz kağıdı alınması zorunluluğu başlatılmıştır.
Çin konsolosluğundan gelen bilgiye göre İstanbul dan başvuru yapacak kişiler için Çin’den gelen resmi davetiyeler de Embassy (Büyükelçilik-Ankara )ibaresi geçiyor ise başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Davetiyede mutlaka Consulate (Konsolosluk-İstanbul) ibaresi olmak zorundadır. Ankara ve İstanbul temsilcilikleri bireysel turistlik vize başvurusu kabul etmemektedir.

Expres vize uygulaması konsolosluk tarafından durdurulmuştur, işlem süresi 1 haftadır. TIBET vizesi için ayrıca belirtilmesi gerekir ve müracaat buradan edilmelidir, vize onaylanırsa Tibete girişte vize alınır.

Detaylı bilgi için lütfen vize departmanımız ile iletişime geçiniz.
Güncelleme: 01.01.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

7 Gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Banka hesap cüzdanı
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Okul mektubu

İş Vizesi

İşlem süresi

7 Gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• Davet mektubu
• Okul kimliği
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

0 Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Büyükelçilik

Adres:
Gölgeli Sk No:34 G.O.P
Telefon:
+903124360628
Faks:
+903124460748
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://istanbul.chineseconsulate.org/tur/
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00

Konsolosluk

Adres:
Memduhpaşa Yalısı Mısırlı Caddesi No: 6 - 8 Kireçburnu Mah Sarıyer İstanbul
Telefon:
+902122992634
Faks:
+902122992855
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://www.chinaembassy.org.tr/eng/
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

ÇİN Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın