Çin Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

04.12.2017 tarihi itibari ile parmak izi sistemine geçiş yapılmıştır, tüm başvuru sahiplerinden parmak izi alımı yapılacaktır ve verilen parmak izi veriliş tarihi itibari ile 5 yıl boyunca geçerli olacaktır.

Fotoğraflar mat, gözlüksüz olmalıdır.Yüz ebatı genişliği 15-22mm, yüksekliği ise 28-33 mm olmalıdır.

Vizeler gelecek davet mektubu türüne göre tek girişli veya 2 girişli olarak verilmektedir.

Ticari Çin vizesi başvurularında talep edilen davet mektubu ile ilgili aşağıdaki durumlara hareket edilir:

Davetiye Türü 1: Küçük ölçekli işletmeler belediye davetiyesi temin edip başvuruda bulunmalıdır. Belediye davetiyesi ile yapılan başvurular 7 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Davetiye Türü 2: Küçük ölçekli işletmelerin belediye davetiyesi temin edememesi durumunda Çin’den davet eden firma tarafından getireceği davet mektubu ile başvuru yapabilirler. Fakat bu durumda vize işleminin sonuçlanma süresi belirsiz olacaktır. Başvuru fişi TBD – Tarih Belli Değil – şeklinde kesilecek ve konsolosluk/büyük elçilik gerekli incelemeleri yaptıktan sonra vizeyi verecektir. Bu süreç 1 ay olabileceği gibi 6 aya kadar da sürme ihtimali vardır.

Davetiye Türü 3: Eğer başvuru yapacak firma Türkiye çapında büyük bir firma olup Çin Elçiliği ile özel bir anlaşması varsa ; belediye davetiyesi sunmasına gerek yoktur. Çin’deki davet eden firmadan alacağı davet mektubu yeterli olacaktır. (ayrıntılı bilgi için vize departmanımızı arayabilirsiniz)

Ticari vizelerde şirket faaliyet belgesi orijinal ve son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır.

Yeşil pasaport sahiplerinden vize istenilmemektedir.

Çin Halk Cumhuriyeti konsolosluğu 1 Haziran 2007 den itibaren yetkili acentalar vasıtasıyla vize başvurusu kabul etmektedir, acente dışında bireysel başvuru kabul edilmemektedir.

Eski pasaportlara vize verilmemektedir. Pasaportların mutlaka yeni Çipli olması ve en az 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir.

01 Ağustos 2016 tarihinden itibaren, barkodlu resmi davetiyeler FOTOKOPİ olarak kabul edilecektir ve davet mektubu İstanbul Çin Konsolosluğundan yapılacak başvurular için CONSULATE makamına göre düzenlenmelidir.

01 Ağustos 2016 tarihinden itibaren, barkodsuz resmi davetiyeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

01 Aralık 2016 tarihinden itibaren yapılacak olan vize başvurularında daha önce pasaportunda hiç bir vize bulunmayan vatandaşlar için, HİZMET DÖKÜMÜ (e-devletten alınmaktadır) savcılık temiz kağıdı alınması zorunluluğu başlatılmıştır.

Çin konsolosluğundan gelen bilgiye göre İstanbul dan başvuru yapacak kişiler için Çin’den gelen resmi davetiyeler de Embassy (Büyükelçilik-Ankara)ibaresi geçiyor ise başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. Davetiyede mutlaka Consulate (Konsolosluk-İstanbul) ibaresi olmak zorundadır.

Ankara ve İstanbul temsilcilikleri bireysel turistlik vize başvurusu kabul etmemektedir.

Expres vize uygulaması konsolosluk tarafından durdurulmuştur, işlem süresi 1 haftadır.

TIBET vizesi için ayrıca belirtilmesi gerekir ve müracaat buradan edilmelidir, vize onaylanırsa Tibete girişte vize alınır.

Detaylı bilgi için lütfen vize departmanımız ile iletişime geçiniz.

Güncelleme tarihi: 01.01.2018

Turistik Vize

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Davet mektubu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Çin Başkonsolosluğu

Adres: Memduhpaşa Yalısı Mısırlı Caddesi No: 6 - 8 Kireçburnu Mah Sarıyer İstanbul
Tel: +902122992634
Faks: +902122992855
E-posta:
Website: http://www.chinaembassy.org.tr/eng/
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Çin Büyükelçiliği

Adres: Gölgeli Sk No:34 G.O.P
Tel: +903124360628
Faks: +903124460748
E-posta:
Website: http://istanbul.chineseconsulate.org/tur/
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Çin Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın