Çin Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaport sahiplerinden vize istenilmemektedir.

Çin Vizesi sadece iş seyahatleri için verilmektedir, Çin diplomatik temsilcilikleri T.C vatandaşlarına bireysel turistik vize vermemektedir. Grup olarak seyehatlerde Konsolosluk veya Elçiliğe acenta kanalıyla grup vizesi başvurusu yapılmalıdır. (minimum 5 kişi)

Ticari Çin Vizesi Gerekli Belgeler:

1) Belediyeden onaylı barkotlu davet mektubu ( İstanbul’dan yapılacak başvurular için Consulate makamına hazırlanmalıdır, Ankara’dan yapılacak başvurular için Embassy makamına hazırlanmalıdır)

2) Kimlik fotokopisi

3) Geçerli pasaport aslı

4) 2 güncel fotoğraf adet fotoğraf

5) Başvuru Formu

Çin Vize başvuruları randevu sistemi ile başvuru merkezinden yetkili acenteler kanalı ile şahsi müracaat ile yapılmaktadır. Acente dışında bireysel vize başvuruları kabul edilmemektedir.

Çin Vizesi işlem süresi minimum 7 iş günüdür.

Önemli Notlar:

Fotoğraflar mat, gözlüksüz olmalıdır.Yüz ebatı genişliği 15-22mm, yüksekliği ise 28-33 mm olmalıdır.

Vizeler gelecek davet mektubu türüne göre tek girişli veya 2 girişli olarak verilmektedir.

İstanbul dan başvuru yapacak kişiler için Çin’den gelen resmi davetiyeler mutlaka Consulate (Konsolosluk-İstanbul) ibaresi olmak zorundadır. Ankara içinse (Embassy Ankara) ifadesi olmaldıır.

Ankara ve İstanbul temsilcilikleri bireysel turistlik vize başvurusu kabul etmemektedir.

Expres vize uygulaması konsolosluk tarafından durdurulmuştur, işlem süresi 1 haftadır.

TIBET vizesi için ayrıca belirtilmesi gerekir ve müracaat buradan edilmelidir, vize onaylanırsa Tibete girişte vize alınır.

Detaylı bilgi için lütfen vize departmanımız ile iletişime geçiniz.

-üncelleme tarihi: 07-12-2018

Turistik Vize

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Davet mektubu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

7 gün

Vize ücreti

145-175 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Çin Başkonsolosluğu

Adres: Memduhpaşa Yalısı Mısırlı Caddesi No: 6 - 8 Kireçburnu Mah Sarıyer İstanbul
Tel: +902122992634
Faks: +902122992855
E-posta:
Website: http://istanbul.chineseconsulate.org/tur
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Çin Büyükelçiliği

Adres: Ferit Recai Ertuğrul Cad. No:18, Diplomatik Site, Oran
Tel: +903124360628
Faks: +90 (312) 4482962
E-posta: biyaowanghao@gmail.com
Website: ​​​​​​​
Pazartesi: 09.30 – 12.30
Salı: 09.30 – 12.30
Çarşamba: 09.30 – 12.30
Perşembe: 09.30 – 12.30
Cuma: 09.30 – 12.30
BİZE ULAŞIN

Çin Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın