İzlanda Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 (6 aydan eski olmayan vesikalık) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.

Vizeler VFS aracı kurum vasıtasıyla yapılabilmektedir.Tüm başvuru sahipleri başvuruya şahsen gelmelidirler.

Evraklara ilave olarak aşağıdaki evraklar hazırlanmalıdır.

-Nüfus Müdürlüğünden alınmış Nüfus Kayıd Örneği aslı

-Evli ise Evlilik cüzdanı aslı

-Kredi kartı fotokopisi

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

En az 30.000 EUR teminatlı ve seyehatinden itibaren en az 1 aylık seyahat sağlık sigortası.

Bu sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle Schengen ülkerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlerde; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.

NOT: Başvuru sırasında tüm evrakların (Şirket evrakları dahil orjinalleri başvuru sahibinde bulunmalıdır.)

Güncelleme tarihi: 22/12/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

391 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

391 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

391 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

İzlanda Başkonsolosluğu

Adres: Hamamcıoğlu yukarı dere yolu No:9 81474 Orhanlı Tuzla İstanbul
Tel: +902163943210
Faks: +902163943208
E-posta: iceconsulist@hotmail.com
Website:
Pazartesi: 09:00-17:00
Salı: 09:00-17:00
Çarşamba: 09:00-17:00
Perşembe: 09:00-17:00
Cuma: 09:00-17:00
BİZE ULAŞIN

İzlanda Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın