İzlanda Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 (6 aydan eski olmayan biometrik) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

İzlanda Yeşil,Gri ve Diplomatik pasaportlara vize istenmemektedir.

İzlanda vize başvuruları İstanbul, Ankara ve İzmir Gazantep, Antalya'dan aracı kurum Vfs Global tarafından kabul edilmektedir.

Pasaportlarda en az iki adet boş vize sayfası olmalıdır.

Seyahat sağlık sigortası sigorta firmasının antetli kağıdına orjinal islak imzalı ve kaşeli olmalıdır, poliçe 30.000 Euro teminatlı ve seyahat başlangıç tarihinden bir gün önce başayan ve seyahat dönüş tarihinden bir gün sonra biten bir seyahat sigortası düzenlenmelidir.

Evlilik veya başka nedenle soyadı değişikliği var ise güncel soyadına göre düzenlenmiş pasaport ile başvuru yapılmalıdır.

Pasaport defterinde herhangi bir sebepten dolayı oluşmuş tahribat bulunuyor ise başvuru kabul edilmez ve yeni pasaport düzenlenmesi talep edilir.

Başvuru süreci randevu ile başlayıp parmak izi verilmesi ile devam eder 12 Yaş altındaki çocuklardan şahsi başvuruya gelmesi istenmez ancak 18 yaş altı başvuru sahiplerinin yasal velilerinden noter onaylı orijinal muafakatname istenir.

İzlanda Vize başvurusu yapıldıktan sonra sonuç alma süresi ortalama 10-15 iş günüdür, bu süre başvuru türüne ve elçiliğin yoğunluk durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Güncelleme tarihi: 01-01-2019

Turistik Vize

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

520 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

İş Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

520 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

10-15 gün

Vize ücreti

520 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Seyahat sağlık sigortası

İzlanda Başkonsolosluğu

Adres: Hamamcıoğlu yukarı dere yolu No:9 81474 Orhanlı Tuzla İstanbul
Tel: +902163943210
Faks: +902163943208
E-posta: iceconsulist@hotmail.com
Website:
Pazartesi: 09:00-17:00
Salı: 09:00-17:00
Çarşamba: 09:00-17:00
Perşembe: 09:00-17:00
Cuma: 09:00-17:00
BİZE ULAŞIN

İzlanda Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın