Avusturya Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Almanca ve İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 (6 aydan eski olmayan arka fonu beyaz biometrik)  fotoğraf gerekmektedir.
Yeşil pasaportlardan vize istenmemektedir.
AVUSTURYA KONSOLOSLUĞU 10 YIL VE DAHA ESKİ TARİHTE ALINAN PASAPORTLARI İŞLEME ALMAMAKTADIR. BAŞVURU YAPILAN PASAPORT İMZA HAMİLİ TARAFINDAN İMZALI VE EN AZ 2 ADET BOŞ VİZE SAYFASI BULUNMALIDIR.
Başvurular İstanbul ve Ankara dan randevu ile İzmir den her gün şahsen gidilerek yapılması gerekmektedir.
Başvuru için randevu alınması gerekmektedir.
30.000 Euro teminat bedelli Seyahat Sağlık sigortası istenmektedir.
Seyahat sigortası planlanan seyahat tarihinden 1 gün önce başlayıp seyahat bitiş tarihinden 1 gün sonra sigorta tarihi bitmelidir ve orijinal ıslak imzalı kaşeli poliçe gereklidir.
Evlenme veya boşanma sebebi ile soyadı değişikliği var ise mutlaka güncel soyadınıza göre pasaport düzenlenmelidir, güncel soyadınıza ait olmayan pasaportlar ile başvuru kabul edilmemektedir.
VFS Global aracı kurum vasıtasıyla ile tüm başvuru sahipleri şahsen yapılmalıdır.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.
Yazılan dilekçe İngilizce veya Almanca olmalıdır. Başvuru sırasında otel rezervasyonu konsolosluğa ibraz edilecek, ayrıca karşı taraftaki otelin konsolosluğa fax veya e-mail göndermesi istenebilir.
Akraba veya Arkadaş ziyaretinde bulunacak kişiler için vize müracaatlarında Avusturya Polis Makamından Elektronik davet mektubu istenmektedir. Not: Avusturya Başkonsolosluğu Vukaatlı Nüfus Kayıt Örneği, doğum kayıt örneği ve evli kişilerden evlilik cüzdanı istenmektedir.
Güncelleme tarihi : 01.01.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

5 Gün

Vize ücreti

87 euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5 Gün

Vize ücreti

87 euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5 Gün

Vize ücreti

87 euro

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Okul kimliği
• Okul mektubu
• Akseptans

Konsolosluk

Adres:
Köybaşı Cad. 42-46 80870 Yeniköy İstanbul
Telefon:
+90 212 3638410
Faks:
+90 212 2622622
E-Posta Adresi:
istanbul-gk@bmaa.gv.at
İnternet sitesi:
http://www.bmeia.gv.at/tr/botschaft/istanbul.html
Pazartesi
08:00-16:00
Salı
08:00-16:00
Çarşamba
08:00-16:00
Perşembe
08:00-16:00
Cuma
08:00-16:00

Büyükelçilik

Adres:
Atatürk Bulvarı No.189 Kavaklıdere - Ankara
Telefon:
+90 (312) 405 5190
Faks:
+90 (312) 418 9454
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://www.bmeia.gv.at/view.php3?r_id=204&LNG=en&version=&dv_staat=182
Pazartesi
08:00-16:00
Salı
08:00-16:00
Çarşamba
08:00-16:00
Perşembe
08:00-16:00
Cuma
08:00-16:00
BİZE ULAŞIN

AVUSTURYA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın