İrlanda Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Türkçe İngilizce ve İrlanda İngilizcesi olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 ( 6 aydan eski olmayan arkası beyaz fonlu vesikalık)  fotoğraf gerekmektedir.
Yeşil pasaportlardan vize istenmektedir.
Tüm evraklar İngilizce tercümeli istenmektedir.
Daha önce pasaportunda vize almamış kişiler başvuru evrakları 1 takım orjinal 1 takım fotokopi olmak üzere 2 set halinde hazırlanmalıdır.
Ticari başvurularda davetiyenin mutlaka İrlanda dan imzalı ve kaşeli olarak gönderilmiş olması gerekmektedir.
Aşağıdaki evraklara ilave olarak evli kişilerin evlilik cüzdanlarını başvuru evraklarına eklemelidir.
Eşlerden biri ticari vize başvurusu yapıyor ise ve bu kişi yanında eşini turistik olarak refakat etmesini ister ise konsolosluk vize başvurularını olumsuz sonuçlandırmaktadır.
Vize bşvurularında banka hesap dökümünü son 6 aylık olarak istenmektedir.
Turistik vize başvurularında Tam tekmil vukuatlı nufüs kayıt örneği istenmektedir.
Vizeler tek girişli verilmektedir.Çok girişli vize verilebilmesi için pasaport da daha önce alınmış İrlanda vizesi olmalıdır.Çok girişli vize ücreti değişmektedir.Çok girişli vize ücreti :375 TL dir.
Vize başvuru formu internet üzerinden doldurulmalıdır. https://www.visas.inis.gov.ie/avats

Güncelleme tarihi : 01/01/2017

Turistik Vize

İşlem süresi

7-15 Gün

Vize ücreti

Tek giriş 275 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

7-15 Gün

Vize ücreti

Tek giriş 275 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

 Gün

Vize ücreti

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Büyükelçilik

Adres:
MNG Binası Uğur Mumcu Cd No: 88 Ankara
Telefon:
+903124591000
Faks:
+903124468061
E-Posta Adresi:
ireland@superonline.com
İnternet sitesi:
http://www.irlgov.ie/iveagh
Pazartesi
09:30-12:00
Salı
09:30-12:00
Çarşamba
09:30-12:00
Perşembe
09:30-12:00
Cuma
09:30-12:00

Konsolosluk

Adres:
Ali Rıza Gürcan Cad. Merter iş merkezi No:2/13
Telefon:
+90 212 48218 62
Faks:
+90 212 482 09 43
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
www.irlconsulist.com
Pazartesi
09:30-12:00
Salı
09:30-12:00
Çarşamba
09:30-12:00
Perşembe
09:30-12:00
Cuma
09:30-12:00