Macaristan Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

10 Yıl ve ya daha önce alınmış pasaportlar başvuruya kabul edilmemektedir. Bu gibi durumlarda başvuru için yeni psaport çıkartılmalıdır.

 

Ayrıca tüm pasaportlar mutlaka hamili tarafından imzalı ve 2 adet boş vize sayfası olmalıdır

 

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.

Tüm başvurular AS VISA SOLUTIONS başvuru merkezi aracılığı ile randevu alınarak yapılmaktadır.

Ticari vize işlemlerinde davetiye Macaristan dan gelmiş imzalı ,kaşeli ve orjinal yada renkli çıktı olmalıdır.

Daha önceden alınan schengen vizesi ilk olarak vize alınan ülke dışında farklı bir ülkeye kullanıldı ise kullanım nedenini belirten vize shooping dilekçesi yazılmalıdır.

Başvurular için 2 adet arka fonu beyaz son 3 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf istenmektedir.

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Başvuru evraklarına ilave olarak en az 30.000 EUR teminatli Seyahat sağlık sigortası eklenmelidir.

Güncelleme Tarihi: 01/01/2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans

Macaristan Başkonsolosluğu

Adres: Gürsel Mahallesi Yankı Sk. No 27 34400 Kağıthane İstanbul
Tel: +90212 344 12 66
Faks: +90212 344 12 69.70
E-posta: huconsist@domi.net.tr
Website:
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Macaristan Büyükelçiliği

Adres: Sancak Mahallesi Kahire Cd No:30 Yıldız Ankara
Tel: +90312 442 2275
Faks: +90312 438 92 19
E-posta:
Website: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/TR/tr/
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Macaristan Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın