Macaristan Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu İngilizce, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.

Tüm başvurular AS VISA SOLUTIONS başvuru merkezi aracılığı İstanbul, İzmir ve Ankara'dan randevu alınarak yapılmaktadır.

Ticari vize işlemlerinde davetiye Macaristan dan gelmiş imzalı ,kaşeli ve orjinal yada renkli çıktı olmalıdır.

Daha önceden alınan schengen vizesi ilk olarak vize alınan ülke dışında farklı bir ülkeye kullanıldı ise kullanım nedenini belirten (visa shooping sebebini açıklayan) dilekçesi yazılmalıdır.

Başvurular için 2 adet arka fonu beyaz son 3 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf istenmektedir.

Faaliyet belgesinin orjinali veya Ticaret Odasından alınmış e-imzalı olarak evraklara evraklara eklenmelidir.

Banka hesabınıza kısa süre önce yatırılmış olan vize amaçlı meblağlar, seyahat masraflarınızı karşılayacak belge olarak kabul edilmemektedir, vize amaçlı hesaba yatırılacak olan meblağlar vizenizin ret edilmesine neden olabilir.

Güncelleme Tarihi: 07/12/2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Maaş bordrosu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Akseptans
  • Otel rezervasyonu
  • Uçak bileti
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Seyahat sağlık sigortası

Macaristan Başkonsolosluğu

Adres: Gürsel Mahallesi Yankı Sk. No 27 34400 Kağıthane İstanbul
Tel: +90 (212) 3179214
Faks: +90 (212) 3179218
E-posta: mission.ist@mfa.gov.hu
Website: http://www.mfa.gov.hu/cons/istanbul
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Macaristan Büyükelçiliği

Adres: Sancak Mahallesi, Layoş Koşut Cad. No. 2, Yıldız,Çankaya, Ankara
Tel:  +90 (312) 4058060 
Faks: +90 (312)4058933
E-posta: mission.ank@mfa.gov.hu
Website: www.mfa.gov.hu/emb/ankara
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Macaristan Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın