Macaristan Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2  fotoğraf gerekmektedir.

10 Yıl ve ya daha önce alınmış pasaportlar başvuruya kabul edilmemektedir. Bu gibi durumlarda başvuru için yeni psaport çıkartılmalıdır. Ayrıca tüm pasaportlar mutlaka hamili tarafından imzalı ve 2 adet boş vize sayfası olmalıdır
Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir
Tüm başvurular Orange Vize aracılığı ile randevu alınarak yapılmaktadır.
Ticari vize işlemlerinde davetiye Macaristan dan gelmiş imzalı ,kaşeli ve orjinal yada renkli çıktı olmalıdır.
Daha önceden alınan schengen vizesi ilk olarak vize alınan ülke dışında farklı bir ülkeye kullanıldı ise kullanım nedenini belirten vize shooping dilekçesi yazılmalıdır.
Başvurular için 2 adet arka fonu beyaz son 3 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf istenmektedir.
Başvuru evraklarına ilave olarak en az 30.000 Euro teminatli Seyahat sağlık sigortası eklenmelidir.
Güncelleme Tarihi : 01/01/2015

Turistik Vize

İşlem süresi

5-7 Gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Okul mektubu
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

5-7 Gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Okul mektubu
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

15 Gün

Vize ücreti

85 EUR

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Okul mektubu
• Akseptans

Büyükelçilik

Adres:
Sancak Mahallesi Kahire Cd No:30 Yıldız Ankara
Telefon:
+90312 442 2275
Faks:
+90312 438 92 19
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/TR/tr/
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00

Konsolosluk

Adres:
Büyükdere Cad. No: 171 A Blok 6.kat Metrocity 1.levent- İstanbul
Telefon:
+90212 344 12 66
Faks:
+90212 344 12 69.70
E-Posta Adresi:
huconsist@domi.net.tr
İnternet sitesi:
-
Pazartesi
09:00-12:00
Salı
09:00-12:00
Çarşamba
09:00-12:00
Perşembe
09:00-12:00
Cuma
09:00-12:00