Kongo Vize Bilgileri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 (6 Aydan eski olmayan arka fonu beyaz vesikalık) fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 0 form doldurulması gerekmektedir.

İstanbul da fahri konsolosluk bulunmaktadır.

En az 6 ay geçerli olan T.C. pasaportu
- Pasaportun 2.’ inci sayfasından 2 adet fotokopi
- İki adet vize başvuru formu (Eksiksiz olarak doldurulacak)
- İki adet vesikalık fotoğraf
- İkametgah
- Adli Sicil ve İstatik Genel Müdürlüğü’nden iyi hal kağıdı

Yolcunun on gün önceden “ Sarı Humma Aşısı ’’ olması gerekiyor.

Aşı için; Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Karaköy – İstanbul
Telefon: 0212 – 293 36 74 veya www.hssgm.gov.tr web sayfasından bilgi alınabilir

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden gelen: ► Tasdikli davetiye

Veya resmi kuruluşların davetiyesi

Hava yollarından veya seyahat acentesinden yapılan rezervasyon dosyası

 Vize’nin iptali durumunda yapılan masraflar iade edilemez

Vize işlemlerindeki eksik, yanlış ve doğru olmayan bilgilerden dolayı

Güncelleme tarihi: 22.12.2017

Turistik Vize

Vize ücreti

1 Ay 100 EUR Tek girişli

Başvuru sırasında gerekli belgeler

İş Vizesi

İşlem süresi

3 gün

Vize ücreti

1 Ay 150 EUR Çok girişli

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Davet mektubu
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Kongo Fahri Konsolosluğu

Adres: Orhan Veli Kanık Caddesi Özkan Sokak No : 6 Kat : 5 Kavacık - Beykoz / İSTANBUL
Tel:
Faks:
E-posta:
Website:
Pazartesi: 09:00-17:00
Salı: 09:00-17:00
Çarşamba: 09:00-17:00
Perşembe: 09:00-17:00
Cuma: 09:00-17:00
BİZE ULAŞIN

Kongo Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın