Etiyopya Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 1 fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize işlemlere sadece Ankara da bulunan Büyükelçilikten yapılmaktadır.

Dilekçede gidecek kişin adı, soyadı,gidiş ve dönüş tarihleri ve gidiş nedeni detaylı olarak yazılmalıdır.

Ücret sadece Amerikan doları olarak bankaya yatırılır ve Elçiliğe dekontu götürülür..Ücretler vize süresine göre değişmektedir.

Ticari vizeler de davet edenin açık adres, ve kimlik bilgileri davetiye de belirtilmelidir. Davet mektubunun orjinali gereklidir.

Etiyopya Büyükelçiliğinden aldığımız bilgilere göre ülkeye giriş için aşı prosedürü bulunmamaktadır. Aşı gerekliliklerine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

http://www.seyahatsagligi.gov.tr/page/merkezler.aspx

Güncelleme tarihi: 01.01.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

1 gün

Vize ücreti

20-100 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Uçak bileti
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

1 gün

Vize ücreti

20-100 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Uçak bileti
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

1 gün

Vize ücreti

20-100 USD

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Etiyopya Başkonsolosluğu

Adres: 100. Yıl Mahallesi Gökçek Sk. No:11 06700 Çankaya/Ankara
Tel:
Faks:
E-posta:
Website:
Pazartesi: 08:30-17:30
Salı: 08:30-17:30
Çarşamba: 08:30-17:30
Perşembe: 08:30-17:30
Cuma: 08:30-17:30
BİZE ULAŞIN

Etiyopya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın