Yunanistan Vize Bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir.

Her başvuru için 2 adet yeni (6 aydan eski olmayan, biyometrik ) arkası beyaz fonlu fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu Yunanca, Türkçe, olarak hazırlanmıştır.

Yeşil pasaportlardan vize istenmemektedir.

Başvurular İstanbul'dan Kosmos Vize Hizmetleri, Ankara, İzmir, Edirne ve Bursa'da VFS Global aracı kurumu üzerinden yapılmaktadır.

Vize Başvuru formu online doldurulmalıdır. Link :https://www.kosmosvize.com.tr/tr-tr/basvuru-formu

Pasaportunda KKTC giriş - çıkış damgası olanlara vize verilmez.

Aşağıdaki evraklara ilave olarak teminatı en az 30.000€ olan orijinal ıslak imzalı ve kaşeli seyehat sağlık sigortası istenmektedir.

18 yaş altı çocuklarda anne-baba ile seyahat edilse dahi noter tasdikli orijinal muvafakatname alınması zorunludur.

Yaz aylarında ve özel tarihlerde çok yoğunluk olduğundan müracaatların mümkün olduğu kadar önce yapılması önerilmektedir.

Güncelleme tarihi: 07/12/2018

Turistik Vize

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

520 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Uçak bileti
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Maaş bordrosu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

İş Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

520 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Ticaret odası faaliyet belgesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • SSK işe giriş belgesi
  • Davet mektubu
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Banka hesap cüzdanı
  • Maaş bordrosu
  • İmza sirküleri
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

5-15 gün

Vize ücreti

520 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Maddi durum belgeleri
  • Banka hesap cüzdanı
  • Okul kimliği
  • Okul mektubu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe
  • Uçak bileti

Yunanistan Büyükelçiliği

Adres: Zia Ür-Rahman Cd No:9-11 G.O.P Ankara
Tel: +903124465107
Faks: +903124480873
E-posta: greekembassy@ttnet.net.tr
Website: https://www.mfa.gr/turkey/tr/the-embassy
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Yunanistan Konsolosluğu

Adres: Şükrüpaşa MAhallesi 123. Sokak no:2  Edirne
Tel: +90 284 235 58 04
Faks: +90 284 235  5808
E-posta: grcon.adr@mfa.gr
Website:
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Yunanistan Başkonsolosluğu

Adres: Turnacıbaşı Sk No: 32 Beyoğlu İstanbul
Tel: +902123938290
Faks: +902122521365
E-posta: grconsist@comnet.com.gr   /  grgencon.kon@mfa.gr
Website: http://www.mfa.gr/istanbul
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00

Yunanistan Başkonsolosluğu

Adres: Atatürk Cd No:262 Alsancak İzmir
Tel: +90232 4216992
Faks: +902324633393
E-posta: grgencon.smy@mfa.gr<br />
Website: https://www.mfa.gr/turkey/tr/consulate-general-in-izmir/
Pazartesi: 09:00-12:00
Salı: 09:00-12:00
Çarşamba: 09:00-12:00
Perşembe: 09:00-12:00
Cuma: 09:00-12:00
BİZE ULAŞIN

Yunanistan Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın