Rusya Vize Bilgileri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 adet yeni (6 aydan eski olmayan), arka fonu beyaz fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu Türkçe, Rusça, olarak hazırlanmıştır.

Başvurular VFS Global aracı kurumu vasıtası ile yapılmaktadır.

Pasaportun süresi seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli olması gereklidir.

Umuma mahsus (Normal), hizmet (yeşil) pasaportunun hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize alması gereklidir.

Vize alındıktan sonra mutlaka seyahate çıkarken dikkat edilmesi ve yanında bulundurulması gereken evraklar:

konfirmeli otel rezervasyonu,

gidiş dönüş uçak bileti ve ticari davetiyeleri yanında bulundurmaları gereklidir.

Evraklar konusunda vize bölümümüz ile irtibata geçebilirsiniz.

Güncelleme 07/12/2018

Turistik Vize

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Davet mektubu
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Okul kimliği
  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu

Rusya Başkonsolosluğu

Adres: İstiklal Cd No: 219i225A Tünel Beyoğlu İstanbul
Tel: +902122925101
Faks:
E-posta: stambul@mid.ru
Website: http://www.turkey.mid.ru/gk_stam_t.html
Pazartesi: 09:00-11:00
Salı: 09:00-11:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-11:00
Cuma: 09:00-11:00

Rusya Büyükelçiliği

Adres: Karyağdı Sk No:5 Çankaya Ankara
Tel: +903124392122
Faks: +903124383952
E-posta: rus-ankara@yandex.ru
Website: http://www.turkey.mid.ru/emb_t.html
Pazartesi: 09:00-11:00
Salı: 09:00-11:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-11:00
Cuma: 09:00-11:00
BİZE ULAŞIN

Rusya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın