Rusya Vize Bilgileri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.

Her başvuru için 2 adet yeni (6 aydan eski olmayan), arka fonu beyaz olan vesikalık fotoğraf gerekmektedir.

Kişi başı 1 form doldurulması gerekmektedir.

Vize başvuru formu Türkçe, Rusça, olarak hazırlanmıştır.

Pasaportun süresi seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçerli olması gereklidir.

04 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya Türk Vatandaşlarından tekrardan vize uygulamasına başlamıştır

Anlaşma uyarınca geçerli umuma mahsus (Normal), hizmet (yeşil) pasaportunun hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize alması gereklidir.

Türk Vatandaşları kesinlikle vize alınmadan gitmemesi gereklidir.

Vize alındıktan sonra mutlaka seyahate çıkarken dikkat edilmesi ve yanında bulundurulması gereken evraklar konfirmeli otel rezervasyonu, gidiş dönüş uçak bileti ve ticari davetiyeleri yanında bulundurmaları gereklidir.

Başvurular aracı kurumu vasıtası ile yapılmaktadır.

Evraklar konusunda vize bölümümüz ile irtibata geçebilirsiniz.

güncelleme 01.01.2018

Turistik Vize

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Uçak bileti
  • Otel rezervasyonu

İş Vizesi

Başvuru sırasında gerekli belgeler

  • Davet mektubu
  • Uçak bileti
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Otel rezervasyonu

Öğrenci Vizesi

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Rusya Başkonsolosluğu

Adres: İstiklal Cd No: 443 Tünel Beyoğlu İstanbul
Tel: +902122925101
Faks: +902122490507
E-posta: visavi@turk.net
Website: http://www.turkey.mid.ru/gk_stam_t.html
Pazartesi: 09:00-11:00
Salı: 09:00-11:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-11:00
Cuma: 09:00-11:00

Rusya Büyükelçiliği

Adres: Karyağdı Sk No:5 Çankaya Ankara
Tel: +903124392122
Faks: +903124383952
E-posta: rus-ankara@yandex.ru
Website: http://www.turkey.mid.ru/emb_t.html
Pazartesi: 09:00-11:00
Salı: 09:00-11:00
Çarşamba:
Perşembe: 09:00-11:00
Cuma: 09:00-11:00
BİZE ULAŞIN

Rusya Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın