İsviçre Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Türkçe Fransızca ve İngilizce olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 adet yeni çekilmiş Biometrik fotoğraf  fotoğraf gerekmektedir.
İSVİÇRE KONSOLOSLUĞU 10 YIL VE DAHA ESKİ ALINMIŞ PASAPORTLARI İŞLEME KABUL ETMEMEKTEDİR. BAŞVURU YAPILAN PASAPORT HAMİLİ TARAFINDAN İMZALI VE 2 ADET BOŞ VİZE SAYFASI BULUNMASI GEREKMEKTEDİR.
Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir.
İsvicre konsoloslugu randevulu sistemle çalışmakta olup ,TLS CONTACT aracı kurumu ile yapılmaktadır.randevular aracı kurum vasıtasıyla alınmaktadır.Randevu 0212 370 31 00 numarasından alınmaktadır.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.
12 yaş altındaki vize başvuru sahiplerinin başvuruya gelmesine gerek yoktur,ancak velilerden birinin parmak izi randevusunda bulunması gerekmektedir.
İsviçre vize işlem süresi 7-10 iş günüdür.
Hamilinin imzasını taşıyan en az 6 ay süreli pasaport ile başvurulmalıdır.
Reşit olmayan çocuklar için muvafakatname mutlaka hazırlanmalıdır.
Banka hesap cüzdanı yerine bankadan yazı verilecekse, bu yazıyı imzalayan kişinin bankadaki imza sirkülerinide istenmektedir.Internet banka çıktıları kabul edilmez.
Ayrıca başvuru sahibinin dilekçesi ingilizce olmalı, antetli kağında konsolosluğa hitaben kişinin şirketteki görevini, ne için gidildiğini ve tüm masrafların şirket tarafından karşılanacağını belirtilmelidir.
Yukarıda belirtilen durumlara uygun belgelerin tamamı temin edilmiş olsa dahi, Büyükelçiliğin ve/veya İsviçre yabancılar polisinin gerekli gördüğü hallerde ek bilgi ve belgeler istenebilir, veya herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin vize başvurusu red edilebilir.
İsviçre menşeli firmalar Konsolosluk ile anlaşma yaparak kırmızı halı (RED CARPET) uygulamasına dahil olabilmektedirler, dahil olunması durumunda az bir evrak ile uzun vize alımı sağlanmaktadır.
Herkesten orjnal en az 30.000€ teminatlı schengen ülkelerinde geçen seyahat sağlık sigortası istemektedir.

Turistik Vize

İşlem süresi

10-12 Gün

Vize ücreti

304 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

10-12 Gün

Vize ücreti

304 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

- Gün

Vize ücreti

-

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
Büyükdere Cad no 173 Levent Plaza A Blok Kat.3 1.Levent İstanbul
Telefon:
+9002122831293
Faks:
+9002122831297
E-Posta Adresi:
ist.visa@eda.admin.ch
İnternet sitesi:
http://www.eda.admin.ch/istanbul
Pazartesi
08:15-10:15
Salı
08:15-10:15
Çarşamba
08:15-10:15
Perşembe
08:15-10:15
Cuma
08:15-10:15

Büyükelçilik

Adres:
İran Cd No: 27/2 Kavaklıdere Ankara
Telefon:
+903124670641
Faks:
+903124671199
E-Posta Adresi:
-
İnternet sitesi:
http://www.eda.admin.ch/eda/en/home/reps/eur/vtur/embank.html
Pazartesi
08:15-10:15
Salı
08:15-10:15
Çarşamba
08:15-10:15
Perşembe
08:15-10:15
Cuma
08:15-10:15
BİZE ULAŞIN

İSVİÇRE Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın