Hollanda Vize bilgileri

YAZDIR Vize Başvuru Formu için Tıklayın
Schengen vize sistemine dahil olan ülkelerdendir. Seyahat Sigortasy istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır.
Vize başvuru formu Türkçe İngilizce  olarak hazırlanmıştır.
Kişi başı  1 form doldurulması gerekmektedir.
Her başvuru için  2 (6 aydan eski olmayan,arka fonu beyaz biometrik)  fotoğraf gerekmektedir.

Yeşil pasaportlara vize istenmemektedir
Vize başvuruları aracı kurum olan VFS Global şirketi vasıtası ile yapılmaktadır.
Tüm başvurular randevu sistemi ile yapılmaktadır ve 12 yaş üzeri tüm başvuru sahipleri parmak izi vermek zorundadır.
25.09.2014 tarihinden itibaren yapılan vize müracaatları parmak izi uygulaması sebebi ile bizim refakatimizde başvuru sahibinin şahsen müracaatı ile yapılmaktadır. Diğer schengen ülkelerine verilen parmak izi belgelenebilir ise ve VIS sisteminde parmak izi gözükür ise kişinin şahsen konsolosluğa gelmesi gerekmez.
Başvuru yapılacak olan pasaportun alış tarihi 10 seneden eski ve yıpranmış olmamalıdır. Var ise eski pasaportların mutlaka sunması gerekir. Aksi takdirde konsolosluk görüşmeye çağırılmaktadır. Pasaportta en az 2 boş vize sayfası bulunmalıdır.
Seyehat Sağlık sigortası en az 30.000€ değerinde olmalıdır.
Bu sigorta poliçesinin, Schengen müktesebatını eksiksiz uygulayan tüm ülkelerde geçerli olması ve çok girişli vize alımı sonrasında Schengen’e tabi ülkelere yapılacak her ziyaretteki kalış süresince de geçerli olması gerekir. Bundan dolayı uzun süreli veya her seyahate özgü sigorta yaptırılması gerekmektedir.Özellikle Schengen ülkerine ve vize verirken Seyahat Sağlık Sigortası talep eden ülkelere yapacağınız girişlerede; giriş polisi ülkeye girişinizi engelleme yetkisine sahiptir.
Konsolosluk çoğu vize başvurusunda uçak biletinin kesilmiş halini görmek istemektedir.Hollanda gümrük kapısı başka ülkelerden alınan shengen vizeleri ile ilk defa Hollanda ya kullanılacaksa gümrük kapısında sorun yaşatmaktadır ve ülkeye girişi engelleyebilmektedir.
Hollanda konsolosluğu başvuru formuna yazılan telefon numarasına bilgilendirme sms’i göndererek başvuru sahiplerinden ek evrak talebinde bulunabilmektedir.
Güncelleme tarihi : 01.01.2017

Turistik Vize

İşlem süresi

7-12 Gün

Vize ücreti

304 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK i?e giri? belgesi ve aylyk prim bordrosu (son 4 ay)
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

İş Vizesi

İşlem süresi

7-12 Gün

Vize ücreti

304 TL

Başvuru sırasında gerekli belgeler

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
• İmza sirküleri
• Ticaret odası faaliyet belgesi
• Vergi levhası fotokopisi
• SSK işe giriş belgesi
• Davet mektubu
• Tapu fotokopisi
• Banka hesap cüzdanı
• Kredi kartı fotokopisi
• Uçak bileti
• Otel rezervasyonu
• Okul kimliği
• Akseptans
• Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

Öğrenci Vizesi

İşlem süresi

 Gün

Vize ücreti

Başvuru sırasında gerekli belgeler

Konsolosluk

Adres:
İstiklal Caddesi 393 34433 Beyoğlu Istanbul
Telefon:
+902123932121
Faks:
+902122925031
E-Posta Adresi:
ist-ca@minbuza.nl
İnternet sitesi:
http://www.mfa.nl/ist-en
Pazartesi
08:00-16:00
Salı
08:00-16:00
Çarşamba
08:00-16:00
Perşembe
08:00-16:00
Cuma
08:00-16:00

Büyükelçilik

Adres:
Uğur Mumcu Cd No:16 G.O.P. Ankara
Telefon:
+903124091800
Faks:
+903124091820
E-Posta Adresi:
ank@minbuza.nl
İnternet sitesi:
www.nl.org.tr
Pazartesi
08:00-16:00
Salı
08:00-16:00
Çarşamba
08:00-16:00
Perşembe
08:00-16:00
Cuma
08:00-16:00
BİZE ULAŞIN

HOLLANDA Vize Bilgileri hakkında daha fazla bilgi almak için bize ulaşın