Evde Yapılabilecek Yılbaşı Yemekleri
Yılbaşı Yemekleri
Yılbaşı sofrası için şık ve lezzetli yemek tarifleri hazırlayıp sevdiklerinizle harika bir akşam geçirmek istiyorsanız evde yapılabilecek yılbaşı yemekleri yazımız sizleri bekliyor.
Bal Kabağı Çorbası
Bal kabağı çorbası malzemeler; 3 yk tereyağı, 300 gr bal kabağı, soğan, havuç, iki su bardağı et suyu, iki su bardağı süt, safran, karabiber, muskat, tuz ve krema.
Soğanları soyup doğrayın. Havuç ve bal kabağını ufak parçalar halinde doğrayın. Tereyağını tencereye alın. Soğan, bal kabağı ve havuçla beraber kavurun. Et suyunu koyup haşlayın. Sebzeleri püre şeklinde ezin. Baharatları ekleyip biraz daha pişirin. Kremayı çorbanın üzerine sıkın.
Yılbaşı Hindisi
Yılbaşı hindisi malzemeler; orta boy hindi, soğan, 1 yk domates salçası, pul biber, toz kırmızıbiber, bir kahve fincanı ayçiçeği yağı ve 45 gr tereyağı.
Sos için soğanı soyup kıyın. Domates salçası, kırmızı toz biber, pul biber ve yağı kâsede karıştırın. Bu karışımı fırçayla hindinin üzerine sürün. Ve yarım saat bekletin. Fırını 170 dereceye ayarlayın. Hindiyi yaklaşık üç buçuk saat pişirin. Pişme esnasında fazla kararmaması için folyoyla örtün. Hindiyi çevirerek pişirin. Her saatte bir üzerine tereyağı sürün. Hindi pişince fırından alın. Üzümlerle ya da dilediğiniz sebzelerle süsleyin.
Karnabahar Graten
Karnabahar graten malzemeler; küçük boy karnabahar, 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, 3 yk sıvıyağ, 3 sb süt, iki yk un, karabiber ve tuz.
Karnabaharı bir tencereye yerleştirin. Üzerine su ekleyerek haşlayın. Haşlamadan sonra suyunu süzün ve fırın tepsisine alın. Bir kabın içerisine süt sıvıyağ, yumurta, un, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu karışımı karnabaharların üzerinde dökün. 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra karnabaharları çıkartın ve üzerine kaşar peyniri koyun. Yine fırına sürün ve kaşar peyniri kızarana dek pişirin.
Yaprak Sarma
Yaprak sarma malzemeler; 500 gr asma yaprağı, 3 adet soğan, yarım çay bardağı zeytinyağı, bir çay bardağı zeytinyağı, iki su bardağı pirinç, iki yk çam fıstığı, bir yk kuru nane, bir tatlı kaşığı karabiber ve tarçın, iki yk kuş üzümü, kıyılmış maydanoz, tuz, limon suyu ve bir çay bardağı kaynamış su.
Asma yapraklarını yıkayıp durulayın ve suyunu süzün. Soğanların ince ince doğrayın. Ardından zeytinyağı ve dolmalık fıstıkla beraber kısık ateşte kavurun. Pirinci yıkayıp soğanların üstüne ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Pirincin içine kuru nane, karabiber, tarçın, kuş üzümü, limon suyu ve maydanoz ekleyip karıştırın. Tencereye tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra harcı soğutun. Ve asma yapraklarına paylaştırıp sarın. Üzerine zeytinyağı ve kaynar suyu ekleyip 25 dakika pişirin.
Yeni Yıl Kurabiyesi
Yeni yıl kurabiyesi malzemeler; 4 ya da 5 su bardağı un, kabartma tozu, vanilin, bir çay kaşığı tarçın ve zencefil, yumurta, 150 gram tereyağı, bir su bardağı esmer şeker ve 250 gram bal. Süslemek için: reklendirici jel ve şeker hamuru.
Fırını 170 dereceye ayarlayın. Bir kabın içerisinde zencefil, un, tarçın ve kabartma tozunu karıştırın. Esmer şeker, bal, tereyağı ve yumurtayı diğer kabın içerisine alın ve çırpın. Yumurtalı kaba vanilini ekleyip karıştırın. Yumurtalı karışıma, unlu karışımı ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açın ve kurabiye kalıplarını bastırarak şekillendirin. Fırında 10 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri soğutun. Ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Sofralarınızı renklendirecek, yeni yıla tat katacak yılbaşı yemekleri içeriğimizi umarız beğenmişsinizdir; şimdiden mutlu yıllar dileriz.